„След две години всички USB-устройства ще могат да се зареждат

...
„След две години всички USB-устройства ще могат да се зареждат
Коментари Харесай

Всички USB устройства ще се зареждат с универсално зарядно

„ След две години всички USB-устройства ще могат да се зареждат с универсално зарядно, в това число преносимите компютри, само че това ще се случи 16 месеца по-късно от останалите устройства”. Тази информация даде евродепутатът Андрей Ковачев по време на полемика по отношение на “Европейските ограничения в отбрана на българския потребител”, представен от БГНЕС.
Ковачев посочи, че законодателният акт за хармонизация включва таблети, цифрови фотоапарати, мобилни оператори, ръчни конзоли за видео игри, портативни високоговорители, електронни четци, навигационни устройства и други
По време на полемиката Антоан Атанасов от съдружие „ Активни потребители” приказва за груповите искове от потребителски организации и различното решение на разногласия. Той акцентира, че от 2008 година са се трансформирали единствено две разпореждания по отношение на отбраната на българските консуматори. Нивата на предявителни искове от потребителни организации били ниски поради боязън от банкрут и неполучаване на помощ от институциите.
Относно различното решение на разногласия, представителят от сдружението акцентира, че са основани помирителни комисии, които непринудено да решат неразбирателствата сред двете страни, само че тяхното пожелателно присъединяване е проблем. Ето за какво Атанасов предложи да се вкара наложителното включване на посредници.
Сдружението се застъпва за наложителна процедура за различно разрешаване на разногласия (АРС), тъй като по този начин ще се вдигне качеството на пазара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР