След две години в страната влиза задължителна дългосрочна засктрахователна програма

...
След две години в страната влиза задължителна дългосрочна засктрахователна програма
Коментари Харесай

Сингапур ще иска отмяна на джендърните различия в застраховането

След две години в страната влиза наложителна дълготрайна засктрахователна стратегия

В Сингапур е пусната онлайн петиция, която упорства за равни награди за мъжете и дамите по програмата за дълготрайно обезпечаване CareShield Life. Инициативата е на група активистки, които желаят анулация на решението, установяващо разлики по сексуален симптом при тарифирането на наградите по посочената стратегия. Дългосрочната застрахователна скица става наложителна за сингапурците на възраст до 40 години и влиза в действие от 2020 г.

Според здравния министър Ами Хор, разликата в наградите се постанова заради това, че дамите имат по-продължителен период на прекарване от мъжете и надлежно ще се нуждаят от помощ по нескончаем интервал от време. Инициаторите на петицията дефинират като възмутим обстоятелството, че " дамите биват наказвани поради това, че живеят по-дълго ".
Според препоръчаните цени по CareShield Life, 30-годишен мъж ще заплати 206 сингапурски $ (равнява се на 253-254 лева.) награда, спрямо 253 сигнапурски $ (към 311-312 лева), които ще заплати жена на същата възраст.

Очакваната дълготрайност на живота при жителите на Сингапур е: за мъжете – приблизително 80,7 години, за дамите — 85,2 години.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР