След две години разследване на смъртта на Принс полицията в

...
След две години разследване на смъртта на Принс полицията в
Коментари Харесай

Разследването за смъртта на Принс завърши без обвинения

След две години следствие на гибелта на Принс полицията в Съединени американски щати не съумя да откри от кое място музикантът се е сдобил със смъртоносния коктейл от обезболяващи викодин и фентанил, съобщи " Ройтерс ".

57-годишният реализатор бе открит неподвижен в дома си покрай Минеаполис на 21 април 2016 година Официалната причина за гибелта му бе свръхдоза нелегално добит фентанил - опиум, което е 50 пъти по-силен от хероина и който е причина за зараза от свръхдози в Съединени американски щати. Лекарството нормално се предписва за хронични болки, само че Принс не е имал рецепта.

Музикантът бе прочут като покровител на веганството и здравословния метод на живот. Но следствието, при което са били тествани всички контакти на Принс, в това число телефонните му диалози и компютъра му,
е открило само, че той е страдал от съществени хронични болки в последните години. В дома му са били открити и доста разнообразни болкоуспокояващи медикаменти.

За да се резервира анонимността му, част от тях са били предписани на телохранителя му Кърк Джонсън. Един от докторите на Принс е бил санкциониран за това. Джонсън обаче отхвърля да е имал нещо общо с фентанила и полицията не е намерила задоволително доказателства, с цел да повдигне обвинявания на който и да е от двамата.

По случай втората годишнина от гибелта на Принс попечителите на наследството му ще преиздадат тази седмица шлагера му Nothing Compares 2 U от 1984 година с нов видеоклип, включващ непоказвани до момента фрагменти от подготовки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР