След две години пандемия Новогодишният концерт в София ще е

...
След две години пандемия Новогодишният концерт в София ще е
Коментари Харесай

Отново новогодишен концерт в София. След 2 години пандемия

След две години пандемия Новогодишният концерт в София ще е най-голямото и посещавано културно събитие, заяви на брифинг през днешния ден зам.-кметът по просвета и обучение на Столичната община Мирослав Боршош, представен от Българска телеграфна агенция.

Подготовката за концерта, проведен от Столичната община и бТВ, се прави към този момент от няколко месеца. Столичната община постави всички нужни старания, с цел да се случи Новогодишният концерт, на който се чака да участват сред 20 и 30 хиляди души, уточни Боршош.

Мирослав Иванов и Веселин Веселинов - Еко от " Обичайните обвинени " са подготвили страхотни аранжименти на доста от частите, които ще изпълнят на концерта, ще има и специфични посетители - предходни и сегашни спечелили от формата " Гласът на България " като Георги Костадинов, Жаклин Таракчи, Силви Филип, Соня Йорданова, Атанас Кателиев, Ния Петрова и Тино. Водещият Николаос Цитиридис ще пее и ще свири на барабани. Днес в 18:00 часа ще има подготовка, оповестиха двамата музиканти от " Обичайните обвинени ". Те пожелаха здраве, самообладание и ентусиазъм през Новата година и поканиха жителите и гостите на София на утрешния концерт.

По отношение на сигурността Мирослав Боршош акцентира, че Столичната община, дружно с дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на общината и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), са положили всички старания да обезпечат безвредното посрещане на Новата година на площада. Разчитаме и на персоналния и метод и просвета на всеки присъстващ, уточни Боршош. Той прикани присъстващите да бъдат деликатни.

Красимир Димитров от " Аварийна помощ и предварителна защита " уточни, че дружно със Столична дирекция на вътрешните работи са изготвили проект за организацията на събитието на 31 декември. Общо 25 чиновници на дирекцията, облечени със светлоотразителни шуби, ще бъдат към сцената и ще се грижат за реда на концерта. Ще отговаряме и за медицинските екипи, организацията и координацията сред силите на Министерство на вътрешните работи, уточни Димитров.  Осигурили сме всички сили и средства, с цел да премине мероприятието без произшествия, добави той.

Достъпът на Новогодишния концерт ще бъде от седем контролно-пропускателни пункта, като седмият ще е откъм ул. " Дякон Игнатий " и ул. " Аксаков ", само че той ще е транспортен. Останалите шест пункта са за жители. Полицейските чиновници няма да позволяват хора, очевидно използвали алкохол, няма да се позволява внасянето на рискови предмети, оръжие, стъклени бутилки, както и всевъзможен тип пиротехнически средства, предизвести Красимир Димитров.

Главен контрольор Иван Георгиев, шеф " Масови мероприятия " към Столична дирекция на вътрешните работи, също удостовери, че са взети всички нужни ограничения за обезпечаване на публичния ред и на пътната сигурност преди, по време и след привършване на мероприятието. Районът към площад " Александър Батенберг ". Утре, според заповедта на Столичната община, в 16:00 ч. пътното придвижване по бул. " Цар Освободител " в правата сред " Раковски " и " Дондуков " ще бъде спряно. Няма да се позволяват коли и по ул. " Княз Александър Първи " от 17:00 ч. сред ул. " Съборна " и бул. " Цар Освободител ". След нужните охранителни мероприятия, които са към един час, към 18:00 часа жителите, искащи да са част от събитието, ще бъдат пропускани. Около 180 чиновници, в това число " Пътна полиция " и " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи, ще се грижат за сигурността на концерта. На място ще има четири медицински екипа от столичните общински лечебни заведения, екип парамедици от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, както и екип на пожарната.

От Столична дирекция на вътрешните работи и Столичната община припомниха, че фойерверки, пиратки, бомбички и всевъзможни пиротехнически средства от категория F2 и F3 могат да се употребяват единствено на Нова година от 18:00 ч. на 31-ви декември до 2:00 ч. на 1-ви януари или след авансово подадена поръчка и позволение от районната администрация. Глобите за нарушителите са от 500 до 2000 лева за физически лица, а за юридически лица - от 3000 до 10 000 лв.. За спазването на ограничаването ще следи полицията, като от Столична дирекция на вътрешните работи приканиха жителите да подават сигнали за нерегламентирано потребление на пиротехника, за облекчение на органите на реда в Новогодишната нощ.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР