След две години пандемия Новогодишния концерт в София ще е

...
След две години пандемия Новогодишния концерт в София ще е
Коментари Харесай

Боршош: Новогодишният концерт в София ще е най-голямото и посещавано културно събитие

След две години пандемия Новогодишния концерт в София ще е най-голямото и посещавано културно събитие, заяви на брифинг зам.-кметът по просвета и обучение на Столичната община Мирослав Боршош.

Подготовката за концерта се прави към този момент от няколко месеца. Столичната община постави всички нужни старания, с цел да се случи Новогодишният концерт, на който се чака да участват сред 20 000 и 30 000 души, уточни Боршош.

Мирослав Иванов и Веселин Веселинов - Еко от " Обичайните обвинени " са подготвили страхотни аранжименти на доста от частите, които ще изпълнят на концерта, ще има и специфични посетители - предходни и сегашни спечелили от формата " Гласът на България " като Георги Костадинов, Жаклин Таракчи, Силви Филип, Соня Йорданова, Атанас Кателиев, Ния Петрова и Тино. Очаква се водещият Николаос Цитиридис ще пее и ще свири на барабани.

Днес (30 декември) в 18:00 часа ще има подготовка, оповестиха двамата музиканти от " Обичайните обвинени ".

По отношение на сигурността Мирослав Боршош акцентира, че Столичната община, дружно с дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на общината и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), са положили всички старания да обезпечат безвредното посрещане на Новата година на площада. Разчитаме и на персоналния и метод и просвета на всеки присъстващ, уточни Боршош. Той прикани присъстващите да бъдат деликатни. 

Красимир Димитров от " Аварийна помощ и предварителна защита " уточни, че дружно със Столична дирекция на вътрешните работи са изготвили проект за организацията на събитието на 31 декември. Общо 25 чиновници на дирекцията, облечени със светлоотразителни шуби, ще бъдат към сцената и ще се грижат за реда на концерта. Ще отговаряме и за медицинските екипи, организацията и координацията сред силите на Министерство на вътрешните работи, уточни Димитров.  Осигурили сме всички сили и средства, с цел да премине мероприятието без произшествия, добави той.

Достъпът на Новогодишния концерт ще бъде от седем контролно-пропускателни пункта, като седмият ще е откъм ул. " Дякон Игнатий " и ул. " Аксаков ", само че той ще е транспортен. Останалите шест пункта са за жители. Полицейските чиновници няма да позволяват хора, очевидно използвали алкохол, няма да се позволява внасянето на рискови предмети, оръжие, стъклени бутилки, както и всевъзможен тип пиротехнически средства, предизвести Красимир Димитров.

Главен контрольор Иван Георгиев, шеф " Масови мероприятия " към Столична дирекция на вътрешните работи, също удостовери, че са взети всички нужни ограничения за обезпечаване на публичния ред и на пътната сигурност преди, по време и след привършване на мероприятието. Районът към площад " Александър Батенберг ". Утре, според заповедта на Столичната община, в 16:00 ч. пътното придвижване по бул. " Цар Освободител " в правата сред " Раковски " и " Дондуков " ще бъде спряно. Няма да се позволяват коли и по ул. " Княз Александър Първи " от 17:00 ч. сред ул. " Съборна " и бул. " Цар Освободител ". След нужните охранителни мероприятия, които са към един час, към 18:00 часа жителите, искащи да са част от събитието, ще бъдат пропускани. Около 180 чиновници, в това число " Пътна полиция " и " Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи, ще се грижат за сигурността на концерта. На място ще има четири медицински екипа от столичните общински лечебни заведения, екип парамедици от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, както и екип на пожарната. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР