След две години отсъствие в Мелбърн, Карлос Алкарас се завърна

...
След две години отсъствие в Мелбърн, Карлос Алкарас се завърна
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се завърна с победа на Australian Open

След две години неявяване в Мелбърн, Карлос Алкарас се завърна сполучливо в първия шампионат от Големия шлем.

Испанецът, който е втори подложен в главната скица на Australian Open надигра Ришар Гаске с 7-6(5), 6-1, 6-2. Алкарас се потруди, с цел да измъкне след тайбрек първия сет от някогашния номер 7 в света французин. В идващите две елементи обаче той беше безапелационен и даде единствено три гейма общо на своя конкурент, с цел да победи с успеха след два часа и 22 минути в последния мач от програмата на Род Лейвър Арена.

„ Винаги е ужасно да играеш тук в Австралия. Това е третият път, в който играя в Мелбърн. Нямах положителни резултати през годините тук, само че ми хареса доста и ми липсваше предходната година. Днес се почувствах в действителност добре и се любувах на играта си пред публиката. Мисля, че в първия сет се затрудних малко против Ришар, който играеше ужасно ”, разяснява Алкарас, който приключи мача с 53 уинъра против 19 на 37-годишния Гаске.

Алкарас, който пропусна Откритото състезание на Австралия през 2023 година заради травма, ще се изправи против Лоренцо Сонего във втория кръг. Италианецът надигра с 4-6, 7-6(8), 6-2, 7-6(4) Даниел Еванс.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР