След две години iTunes вече няма да съществува, обяви намеренията ...

След две години iTunes вече няма да съществува, обяви намеренията

Apple спира музикалната си услуга iTunes

След две години iTunes към този момент няма да съществува, разгласи желанията си управлението на " Епъл ". Според информацията на уеб страницата WeRaveYou компанията е стигнала до това решение, откакто е открила, че известният онлайн магазин за музика, трансформирал се в крайъгълен камък на цифровата музикална гражданска война през 21 век, към този момент не дава отговор на потребностите на потребителите, оповестява БГНЕС.

Причината е в разрастването на стрийминг услугите като " СаундКлауд ", " Ю Туб " и " Спотифай ", което е станало мотив музикалните продажби на платформата на " Епъл " да намалеят фрапантно през последните години. Ако се съди по слуховете, закриването на именития музикален азбучник ще се случи публично първоначално на 2019 година. Междувременно обаче от софтуерния колос ще работят интензивно по концепцията да трансфорат " Епъл Мюзик " в заслужен съперник на останалите стрийминг стратегии.

 Apple купува Shazam за $400 милиона
Apple купува Shazam за $400 милиона

Какви са проектите на софтуерния колос?

Това едва ли може да се смята за изненадващо решение, така като още първоначално на годината бе открито, че за първи път в историята на американската музикална промишленост, стриймингът носи по-голямата част от приходите ѝ. Спрямо оповестените през март данни на Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка (Recording Industry Association of America) повече от половината от приходите на музикалния бизнес през 2016 година (51%) идват от стрийминга и от платените абонаменти към цифровите снабдители на музика (като " Спотифай ", " Тайдъл " и " Епъл Мюзик " ).

Стриймингът, който дава опция на потребителите да слушат песните по собствен избор онлайн, предизвиква загуби на другите формати, които в исторически проект са носили най-големите доходи за артистите. Приходите от събаряне на цифрова музика върху платформи като iTunes, да вземем за пример, паднаха с 22% още през 2016 г.

Източник: money.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg