След двадесет секунди обмисляне в скорошно интервю от два часа

...
След двадесет секунди обмисляне в скорошно интервю от два часа
Коментари Харесай

Илон Мъск: В най-лошия случай човек ще стъпи на Марс до 10 години

След двадесет секунди обсъждане в скорошно изявление от два часа и половина за космоса, Илон Мъск даде присъдата си по въпроса още какъв брой време ще отнеме на човечеството да стъпи на планетата Марс, написа американското списание Futurism.

„ В най-лошия случай, 10 години “, сподели основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX на водещия на подкаст Лекс Фридман. „ Трябва да бъдем многопланетен тип “.

Мъск сподели, че Starship, ракетата за многократна приложимост на SpaceX, е най-сложната ракета, създавана в миналото и чака тя да изпраща хората до Марс безвредно.

Струва си да се означи обаче, че Мъск има навика да дава обещание и не извършва, отбелязва изданието. Само тази седмица неговият производител на електрически транспортни средства Tesla изтегли съвсем половин милион автомобила.

Все отново SpaceX реализира неща, за които съмняващите се споделиха, че са невъзможни. Сега постоянно изпраща астронавти до Международната галактическа станция и отвън нея. И Starship към този момент е сключил преференциална договорка с НАСА за доставянето на астронавтите на организацията на Луната и е напускал Земята няколко пъти - въпреки че към момента не е стигнал до орбита, с цел да бъдем почтени, и множеството полети са приключили със зрелищни детонации.

Мъск обаче прецизира, че не приказва за колонизиране на Марс след 10 години, а за задача за приземяване или изследване. Той сподели, че намаляването на разноските и повторното потребление на части е главният ключ към триумфа в реализирането на едното и другото и че въпреки сега да не можете да купите билет до Марс даже за 1 трилион $, изхвърлянето на всяка забележителна част от ракетата фрапантно усилва разноските, предава " Фокус ".

„ На доктрина Starship може да коства 1 милион $ за пускане, може би 2 милиона $ “, сподели Мъск в изявлението. „ И пущам над 100 тона в орбита, което е полуда. Не се изисква нова физика “.

„ Възможно? Да. Вероятно? Ех, журито към момента е на открито. Но в случай че Starship продължава да реализира еталонни индикатори и да печели сладки пари от НАСА, може в действителност рано или късно човек да стъпи на Марс “ - разяснява изданието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР