След два месеца отново ще бъде поставен за гласуване законопроектът,

...
След два месеца отново ще бъде поставен за гласуване законопроектът,
Коментари Харесай

Никола Минчев за гласуването на Конституцията: Процедурата продължава по „бавната писта“

„ След два месеца още веднъж ще бъде подложен за гласоподаване законопроектът, когато и 160 депутати ще са задоволителни, с цел да бъде признат на първо гласоподаване. Това, което се случи през днешния ден, беше предстоящо “, добави той.

 

„ Дебатът беше дълъг и мина най-вече в градивен звук. Промените в правосъдната власт са това, за което се приказва от дълго време и ние водим обществен спор. Промените, които сме предложили са решителни. Това, в което се целим, е, че с препоръчаните промени да установим независимостта на съда и самостоятелност и отчетност на прокуратурата. Ще вземем поради мненията, които са постъпили в Конституционната комисия и мнението на Венецианската комисия “, акцентира Минчев.

 

Той разяснява и връзките в „ сглобката “: „ Чух възражения във връзка с част към министрите, не ги намирам за основателни. В това ръководещо болшинство има сътрудници. За да има промяна на министъра след ротацията, би трябвало да има единодушие от всички страни, както и от Николай Денков и Мария Габриел, които са ротационни министър председатели. Не съм склонен с тезата за ниско качество на работата на един министър. Не е наложително той да е в обществените мрежи или пред обективите, с цел да се каже, че той работи добре “, акцентира Никола Минчев.

 

Според него значимото е да си правят работата.

 

„ Логично е зад едно държавно управление да стои болшинство. Ако то се загуби, държавното управление пада, Вече го видяхме “, разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР