След два дни ще бъде подписан Меморандум между България и

...
След два дни ще бъде подписан Меморандум между България и
Коментари Харесай

Борисов договори намаляване на цените на роуминга със Сърбия

След два дни ще бъде подписан Меморандум сред България и Сърбия за понижаване на цените за роуминг. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и сръбския му сътрудник Ана Бърнабич. Тя е в България във връзка работната среща на водачите от страните от Западните Балкани, написа Пик.

 

Проектът на Меморандума за съгласие сред Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия за понижаване на интернационалните цени за роуминг за телекомуникационни услуги беше утвърден на вчерашното съвещание на кабинета.

Развитието на инфраструктурните планове сред България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия район, декларирал Борисов на срещата с Бърнабич, оповестиха от държавната осведомителна работа. Двамата министър председатели дали приоритет на контрактуваното създаване на газопреносната връзка сред България и Сърбия. Те оценили високо и напредъка по плановете от съвместен интерес, като построяването на автомагистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш – българска граница. Икономическата изгода от реализацията на плановете за модернизацията на шлюзовете на Железни врата и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от голямо значение освен за двете страни, само че и за жителите и бизнеса в цяла Европа. Борисов и Бърнабич оценили високо положителното двустранно съдействие, като българският министър председател подчертал, че единствено след два дни следва сключване на Меморандума сред двете страни за понижаване на цените за роуминг.

В хода на диалога българският министър председател декларирал още, че страната ни ще продължи да поддържа евроинтеграционния напредък на Сърбия по време на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР