След два часа дебат комисията по обществен ред, сигурност и

...
След два часа дебат комисията по обществен ред, сигурност и
Коментари Харесай

След 2 часа дебат: Комисията по безопасност на движението одобри правилата за ел. тротинетки във Варна

След два часа спор комисията по публичен ред, сигурност и сигурност на придвижването към Общинския съвет утвърди правила за придвижване на ел. тротинетки и глобите, свързани с нарушаването им, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Новостите са заложени като промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на общината и са предложение от групата на ГЕРБ в локалния парламент.

Според промените се планува скоростта за електрическите транспортни средства да бъде лимитирана до 25 км/ч.

Водачите няма да имат право да ги ръководят по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предопределени единствено за пешеходци като се изключи обозначените за това места .

На тези места тротинетките ще може само да се бутат, тъй като позволената скорост там ще бъде до 5 км/ч . При нарушаване плануванаъа санкция е в размер на 50 лева Същата е финансовата глоба и за погрешно паркиране.

Предвижда се още възбрана за паркирането в паркове, градини, детски и спортни площадки, зелени площи, пешеходни пространства, спирки на градския превоз и други

Собствениците или операторите, които дават електрически тротинетки чартърен, ще бъдат задължени да употребяват софтуерна технология за ограничение на скоростта според от зоните на придвижване, както и за попречване на паркирането отвън избраните за това места.

При нарушаване на ограничаването за скорост имуществената глоба за юридическите лица ще е сред 500 и 1 000 лв. . За паркиране на електрическо транспортно средство отвън избраните за това места компаниите ще се глобяват с 500 лв., като за наново нарушаване санкцията ще бъде в размер сред 800 и 2000 лв..

Собствениците или операторите, предоставящи чартърен електрически тротинетки, ще бъдат задължени не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа – в почивни , след установено нарушаване да отстраняват погрешно паркираните транспортни средства. Ако това не се случи, имуществената глоба за юридическото лице ще бъде в размер на 300 лв., а при наново осъществяване – 500 лв..

Промените в наредбата би следвало да влязат в действие след установяване на местата за паркиране и след разгласяването ѝ посредством оповестяване на интернет страницата на Общински съвет – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР