След дистанционна среща в петък с членове на екипа на

...
След дистанционна среща в петък с членове на екипа на
Коментари Харесай

ЕП е за постигане на цялостно споразумение с Обединеното кралство

След отдалечена среща в петък с членове на екипа на Европейската комисия, отговарящ за договарянията с Обединеното кралство (ОК), ръководителят на координационната група на Екологичен потенциал за договарянията с ОК Дейвид Макалистър направи следното изказване:

„ Миналата седмица Европейският съюз и държавното управление на Обединеното кралство си размениха планове на правни текстове, обхващащи съответните им визии за бъдещите ни връзки. Текстът на Европейски Съюз се основава напълно на Политическата декларация, до момента в който текстът на Обединеното кралство наподобява обгръща единствено някои детайли.

Британското държавно управление похарчило най-малко 4,4 милиарда паунда за Брекзит

Европейски Съюз към момента е уверен, че всеобхватно съглашение, обхващащо всички области на Политическата декларация, е по-подходящо за едно амбициозно партньорство, което би било в интерес както на Европейски Съюз, по този начин и на Обединеното кралство. Европейският парламент остава напълно зает за постигането на необятно съглашение с нашите английски сътрудници, което обгръща освен търговията, само че и необятен кръг от браншове. Ангажиментите и отговорностите на Обединеното кралство би трябвало да са съгласувани и съизмерими с равнището на съдействие, което желае да реализира с нас.

В рамките на първия кръг от договаряния се разкриха обилни разлики в региона на рибарството, по ограниченията за равнопоставеност, при полицейското и правосъдното съдействие по наказателноправни въпроси и цялостното ръководство на бъдещите връзки. Трябва да работим неуморно, с цел да намерим решения на тези различия. Въпреки продължаващата рецесия с COVID-19, Европейският парламент продължава да извършва своята роля. Той ще продължи да управлява деликатно договарянията и ще организира постоянен продан на отзиви с основния договарящ на Европейски Съюз.

Засега към момента чакаме Обединеното кралство да подсигурява, че ще извърши всички свои задължения, произлизащи от Споразумението за отдръпване, в това число протокола по отношение на Ирландия. Това е основен детайл за нас в Европейския парламент. Британската страна би трябвало да извърши своите отговорности.

Англия няма да желае от Европейски Съюз удължение на периода за Брекзит поради Covid-19

С края на преходния интервал, без значение от постигнатата договорка, всички промени ще бъдат значими за жителите и бизнеса в Обединеното кралство и до известна степен в Европейски Съюз. Следователно и двете страни би трябвало да обезпечат допустимо най-хубавия резултат в договарянията, който да е в изгода и на двете страни “, оповестиха от пресцентъра на Европейския парламент в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР