След динамичния политически ден, прогнозите на политолози са, че кабинет

...
След динамичния политически ден, прогнозите на политолози са, че кабинет
Коментари Харесай

Сглобката започва да си играе на прехвърли вината, хипотезата да има кабинет - малко вероятна

След динамичния политически ден, прогнозите на политолози са, че кабинет въпреки всичко няма да има и ротацията няма да се реализира. Едно, обаче, е несъмнено - ГЕРБ и ПП-ДБ ще влязат в познатата игра с прекачване на топката и ще се пробват да хвърлят виновността за съвсем сигурните предварителни избори един върху друг. 

Хубавата вест е, че даже и при разновидността избори, България ще има работещ парламент, разяснява Татяна Буруджиева. 

Това бе една от измененията, които " сглобката " съумя да одобри в Конституцията. А точно: Народното събрание ще работи без спиране - избори за нов парламент ще се организират не по-късно от един месец преди приключване на периода на пълномощията на настоящия. А с полагането на клетва на новоизбраните депутати, ще се приключват пълномощията на предходното Народно заседание.

" Нямам визия дали ще има избори, само че и да има държавно управление, няма да докара до непоклатимост. Това са субекти, които взаимно имат предпочитание да се изличат от политическата сцена. Такова държавно управление, с такива хора, които работят по този начин един към различен, ни слага в обстановка да се чудим на кого да имаме вяра ", сподели още Буруджиева. 

Политологът Георги Кирияков счита, че е малко евентуално проектокабинетът " Габриел " да бъде гласуван от депутатите. А когато мандатът стигне до ПП-ДБ или трета партия по желание на президента - шансът е още по-малък, клонящ към нулев. 

" Водещата теза на стопанската система беше, че ще има държавно управление. Сега съвсем несъмнено се отива към избори, което значи, че диалогът ще стане политически. Много е противоречиво накъде ще тръгнат промените за битка с корупцията, промяната на регулаторите. Промяната на регулатори не е смяна на имена, би трябвало да се смени моделът ", разяснява от своя страна икономистът Петър Ганев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР