След девет години начело на Apple, Тим Кук най-сетне стана

...
След девет години начело на Apple, Тим Кук най-сетне стана
Коментари Харесай

Apple направи и Тим Кук милиардер

След девет години отпред на Apple, Тим Кук най-накрая стана част от клуба на милиардерите. Той зае поста изпълнителен шеф на софтуерния колос през 2011 година, когато Стив Джобс се отдръпна. А под негово управление компанията продължи своя път напред към нововъведенията.

Първият милиард на Кук си е цяло събитие в Силициевата котловина, тъй като той не е създател на компанията, която му оказа помощ да натрупа това положение. Всъщност, той има едвам към 0.02% от акциите на Apple , което се равнява на близо 375 милиона $.

Прескачането на прага от един милиард се дължи на покачването на цената на акциите на софтуерния колос от преди няколко дни. Така неговата обща стойност на фондовата борса надвиши 2 трилиона $ , а цената на една акция доближи съвсем 451 $, предава CNN.
 Снимка 491903

Миналата година заплатата на Кук като изпълнителен шеф доближи три милиона $ . А постъпленията от предходни продажби на акции, дивиденти и други обезщетения прибавят още 650 милиона $ към чистата му стойност.

Под управлението на Кук цените на акциите на Apple реализираха осемкратно нарастване . Освен това, компанията показа десетки нови артикули и разшири активността си в области като даването на абонамент за телевизия.
 iOS 14, Android 11, Гугъл, Apple, Tap, Tap и новата функционалност, която идва при операционни системи
Гърбът на смарт телефона става тъч панел с Android 11 и iOS 14

Нова обща функционалност за двете операционни системи

Кук е прочут като същински работохолик, който става в 4 сутринта и посвещава целия си ден на Apple. Безкомпромисен е към чиновниците и постоянно желае най-хубавото. През 2014 година той съобщи обществено, че е гей , а скоро по-късно и че ще подари по-голямата част от благосъстоянието си за щедрост, напомня Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР