След девет дълги години 16-годишната Пуджа Гауд най-накрая може да

...
След девет дълги години 16-годишната Пуджа Гауд най-накрая може да
Коментари Харесай

Откриха момиче 9 години след изчезването ѝ

След девет дълги години 16-годишната Пуджа Гауд най-сетне може да отпусне глава в скута на майка си.  Пуджа изчезна на 22 януари 2013 година, когато беше на седем години.

Тя раказва, че е била отвлечена пред учебното заведение си в град Мумбай в западния индийски щат Махаращра от двойка, която я примамила със сладолед, предава BBC.



На 4 август тя беше открита след " чудотворно бягство ". Майка й, Пунам Гауд, споделя, че е безпределно щастлива. 

„ Бях се отказала от вярата, че в миналото ще намеря щерка си. Но боговете бяха благосклонни към мен “, споделя тя. 

Полицията твърди, че детето е било отвлечено от Хари Д`Суза и брачната половинка му Сони Д`Суза, защото двойката не е имала лично дете. Те са арестували мъжа.

Преди да изчезне, Пуджа живееше с двамата си братя и родителите си в дребна къща в крайградски безпаричен регион. В деня, в който изчезва, тя потегля за учебно заведение с по-големия си брат, само че двамата се скарват и брат й влиза в учебното заведение, оставяйки я зад себе си, защото закъснява. Твърди се, че тогава двойката я е отвела, обещавайки да й купи сладолед.

Пуджа споделя, че двойката в началото я е завела в Гоа и по-късно в Карнатака, щати в Западна и Южна Индия, и са я заплашвали да я наранят, в случай че плаче или притегля вниманието към себе си. 

Тя споделя, че й е било разрешено да посещава учебно заведение за малко време, само че откакто двойката има свое дете, тя е била изтеглена от учебно заведение и всички са се преместили в Мумбай. 

Пуджа показва, че насилието се е влошило след раждането на бебето. 

„ Те ме биеха с колани, ритаха ме, удряха ме с юмруци. Веднъж ме биха с точилка толкоз грубо, че гърбът ми стартира да кърви. Караха ме и да правя домакинска работа у дома и да работя от 12 до 24 часа. "

Къщата, в която е живяли Д`Соуза, е била много покрай тази на фамилията й - само че, тя споделя, че не е била осведомена с пътищата, постоянно е била следена и е нямала пари или телефон и не е могла да потърси помощ или да се опита да я откри път към дома.

Щастливо бягство 

Но един ден Пуджа съумява да се докопа до мобилния телефон на двойката, до момента в който спят, и написала името си в YouTube. Тя наира видеоклипове и плакати, в които се загатва за нейното похищение и номера, на които може да се обади за помощ. 

„ Тогава взех решение да потърся помощ и да избягам “, споделя тя. 

Но й лишиха седем месеца, преди да събере задоволително храброст, с цел да разиска това с Прамила Девендра, 35, домашна помощница, която работи в същата къща, където Пуджа работи като детегледачка.



Завръщането на Пуджа вкъщи носи наслада освен на фамилията й, само че и на всички, които я познават Съседи, които са я виждали като дребна, са се отбивали да се срещнат с нея. 

Междувременно майка й се пробва да навакса изгубеното време с щерка си – готви обичаната си храна и я сресва. Двете се пробват да прекарват колкото могат повече време дружно, само че животът сега е сложен за тях, защото татко й, който е прехранвал фамилията е умрял неотдавна.

И по този начин, майка й пое неговата работа като продавач на закуски на железопътна гара, с цел да обезпечи прехраната на себе си и трите си деца. Но приходите са нищожни и тя се бори да свързва двата края.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР