След десетките коментари как бившата кметицата на район Младост Десислава

...
След десетките коментари как бившата кметицата на район Младост Десислава
Коментари Харесай

Деси е в затвора, Кадиев, къде си?

След десетките мнения по какъв начин някогашната кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева прекалено, брутално и ненужно е била тикната в Сливенския затвор, освен това без едногодишното си бебенце, политици от разнообразни сили се сплотиха към мнението, че тя би трябвало да бъде помилвана. Единственият, който досега обществено не е коментирал случилото се в последните над 24 часа, а е директен очевидец на години от живота и работата на Иванчева, остава... откривателят й за политиката Георги Кадиев. 

Лидерът не нерегистрираната в съда партия " Нормална страна " е точно този, който я уточни, след това я и поддържа за кмет, а по-късно обществено се отхвърли от нея и я обруга. Кадиев обаче не споделя, нито написа в профилите си в обществените мрежи и ред за издевателството над Иванчева, което към този момент откри израз в няколко петиции към президентството с искане за помилването й.

Първа да желае опрощението на Десислава Иванчева се втурна някогашната на Кадиев съпартийка Мая Манолова. Някога, до момента в който тя бе претендент за градоначалник на София, в паралелна конкуренция с Иванчева, получи поддръжка от блондинката-пандизчийка на балотажа против Фандъкова. След това със петиция към вице президента се обърна и един от " отровните " - адв. Николай Хаджигенов. 

Кадиев обаче липсва в тази картинка. 

Бързо изтлялата звезда на Иванчева в общинската администрация блесна през 2016 година, когато тя, дружно с десетки други, се трансформира във флагман на митингите против несъразмерното и нелегално застрояване в регион " Младост ". Тогава тя бе харесана от социалиста за евентуален претендент за кмет на огромния столичен комплекс и Кадиев хвърли значително старания, а и пари, с цел да финансира и създаде акцията й. След балотаж през ноември в реалност Иванчева оглави региона. Но за малко. 

През 2018-а бе задържана със 75 000 евро, белязани банкноти, в много зрелищна акция в центъра на София дружно със заместничката си Биляна Петрова, която също отпътува в четвъртък сутринта за сливенския затвор. Тогава, а и няколко месеца по-рано Кадиев към този момент бе почнал да " отстрелва " Иванчева в свои медийни изяви. Финалът пристигна със самия арест на дамите, когато той разгласи сензационно, че тя просто не ставала за кмет. 

Още от този момент се твърди, че самият Кадиев има пръст в слагането на белезниците й. Слуховете през 2017 година, когато той отдръпна обществено поддръжката на " Нормална страна " зад нея, сочат, че някогашният народен представител от Българска социалистическа партия е упорствал да има собствен приближен човек, назначен на високите етажи в администрацията на " Младост ", само че е блъснал на камък с Иванчева, която му е отказала. Точно това може да й е коствало " сготвянето " й малко по-късно в зрелищното тарашене на бул. " Васил Левски ". 

Учудващо е пословичното безмълвие на Кадиев през годините, откогато Иванчева бе обвинена, задържан, а към този момент и пандизчия, за процеса. Самият той бе повторен претендент за кмет на столицата. 

Хаджигенов разяснява и във връзка неговото безмълвие, и поради упорития отвод на водачи на парламентарно показаните партии да изразят мнение по проблема с сбитото: 

" Не знам за какво сте сюрпризирани от мълчанието на политиците по проблема " Иванчева "? Такива са. Толкова могат. Толкова знаят. И да. Не им стиска ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР