След дългогодишна битка най-после е пред подписване договорът за изграждане

...
След дългогодишна битка най-после е пред подписване договорът за изграждане
Коментари Харесай

С мартенички деца, които се борят с рака, напомниха на депутатите за себе си

След дългогодишна борба най-сетне е пред сключване договорът за създаване на оздравителен център за децата с онкохематологични болести. Шест години текат благотворителни акции за набиране на средства за създаване на съвременен център за малчуганите. Съвсем скоро се подписва договорът с Министерство на земеделието и горите и по този начин ще стартира градежът на центъра.

Днес деца и родители пристигнаха в Народното събрание да раздадат мартенички на депутатите, с цел да им припомнят за себе си и за тежката борба, която водят с подлото заболяване. Целта на акцията е повече състрадание и внимание към тези мощни дребни души.

Тежката диагноза идва в живота на едно дете като ненадейно злополучие и прекатурва целия му свят. Всичко, което е приемало за сигурност към този момент го няма. Този голям стрес кара детето да се лута сред страха, тъгата и изолацията.

Засегнати са както самите пациенти, по този начин и цялото семейство.

Всяка година децата с онкохематологични болести от цяла България имат опция да се потопят в невероятната атмосфера на летните лагери, които сдружението на децата с онкохематологични болести провежда.

С оптимизъм родители и деца борят тежката диагноза и са безапелационни: " След историята на заболяването, стартират историите на спечелилите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР