След дълго прекъсване, днес във вътрешния двор на папската къща

...
След дълго прекъсване, днес във вътрешния двор на папската къща
Коментари Харесай

Румен Петков подари на папа Франциск библиографско издание на цялостното творчество на Христо Ботев на италиански

След дълго спиране, през днешния ден във вътрешния двор на папската къща в държавния секретариат на Ватикана папа Франциск даде визита. Пред гостите на това удивително събитие беше и група от България. Главата на римокатолическата черква поздрави персонално ръководителя на АБВ Румен Петков и Явор Цаков.
Петков сервира като подарък на Негово Светейшество папа Франциск библиографско издание на цялостното творчество на националния ни воин Христо Ботев. Изданието е преведено преди повече от 70 години на италиански език.
 Румен Петков и Явор Цаков се поклониха пред олтара с мощите на Свети Кирил и гроба на светеца в Рим Румен Петков и Явор Цаков се поклониха пред олтара с мощите на Свети Кирил и гроба на светеца в Рим
Председателят на АБВ Румен Петков и Явор Цаков, в качеството им на представители на Инициативния комитет във връзка 35-годишнината от осв...
Приемайки книгата, папа Франциск съобщи „ Бях доста благополучен от визитата си в България “ и изпрати специфични поздравления на българския народ.
По покана на папата Румен Петков и Явор Цаков участваха на визита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР