След дълго очакване автомобилният гигант Даймлер“ най-после представи официално най-новото

...
След дълго очакване автомобилният гигант Даймлер“ най-после представи официално най-новото
Коментари Харесай

„Мерцедес“ представи новата S класа 2021

След дълго очакване автомобилният колос „ Даймлер “ най-сетне показа публично най-новото издание на супер лимузината си S класа, спечелила си репутацията на „ най-хубавата кола в света “. На 2 септември от компанията пуснаха публична информация за новата S класа.

Седмото потомство на лимузината „ Мерцедес “ S класа гъмжи от високи технологии. Новото окачване на лимузината сканира пътя пред себе си и трансформира твърдостта на амортисьорите 1000 пъти в секунда! Вече сте чули за системата MBUX, която е разработка на българския отдел на компанията Visteon. Тя употребява камери, с цел да извършва желанията на всеки от пасажерите в колата, без значение къде седи. Вече не приказваме единствено да пуснете масажа на седалките или обичаната си музика с гласова команда. Става въпрос за неуместно впечатляващи дреболии – погледнете зад тила си и колата единствено ще прибере щората зад задните седалки.

Специално създадената за S-класата аудио система Burmester с 30 представителя е една от най-хубавите в актуалното автомобилостроене. Също като първите в света фронтални въздушни възглавници за пасажерите откъм гърба. Или круиз контролът, който на определени европейски пътища разрешава придвижване с до 60 км/ч без присъединяване на водача. Системата ще разрешава на водача да отдели ръце от кормилото и ще го предизвести с 10-секунден задатък, когато би трябвало още веднъж да го хване.

Дигиталните фарове употребяват милиони огледала, с цел да прожектират на асфалта знаци и упътвания за водача и пешеходците. Хедъп екранът разполага с добавена действителност, а новият 12,8-инчов сензорен екран заменя много от бутоните в интериора.

С премиерата дебютират два бензинови и два дизелови мотора. S 450 4Matic и S 500 4Matic разчитат на бензиновия 3-литров редови 6-цилиндров мотор, мощността им е надлежно 367 и 435 к.с., а въртящият миг – 500 и 520 Нм. Те са подкрепени от 48-волтова хибридна система, която обезпечава междинен разход от 7,8 до 9,5 л/100 км.

Дизеловите версии също са две. S 350 d и S 400 d, като и при двете задвижването още веднъж е от 3-литров редови шестак, надлежно с 286 и 330 к.с., и въртящ миг от 600 и надлежно 700 Нм. По-малкият се предлага със задно или двойно предаване, до момента в който S 400 d идва единствено като 4Matic. Средният разход на гориво е сред 6,3 и 7,0 л/100 км.

1 of 28

През 2021 година към тази гама ще бъдат добавени още няколко версии, по-големите V8 разновидности, както и плъгин хибрид, кадърен на 100 км напълно електрически пробег.

Продажбите стартират единствено след няколко седмици, като началната цена в Германия е към 90 хиляди евро.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР