След дълго боледуване почина зам.-председателят на Държавната агенция за метрологичен

...
След дълго боледуване почина зам.-председателят на Държавната агенция за метрологичен
Коментари Харесай

Почина зам.-председателят на ДАМТН Кирил Войнов

След дълго боледуване умря зам.-председателят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) Кирил Войнов.

„ Тази нощ воинът, огнеборецът, генералът Кирил Войнов стартира своя финален церемониален марш. Нека Светлината на вечността да озарява плацът пред достойния български офицер Кирил Войнов “, пишат от организацията.

От 2017 година той бе зам.-председател на ДАМТН. През 2016 година взима ефективно присъединяване в основаването и структурирането на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “.

От 2016 година до 2017 година е основен шеф на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях “. През 2015 година е консултант на министър-председателя на България.

Кирил Войнов стартира кариерата си в Министерство на вътрешните работи през 1975 година като пълководец на взвод към Столична работа за пожарна защита. Постепенно минава през всички длъжности в системата на Министерство на вътрешните работи.

В интервала 1994-2006 година е шеф на Национална работа „ Пожарна и спешна сигурност “ – Министерство на вътрешните работи. През 2003 година с декрет на президента на Кирил Войнов е присвоено званието „ Генерал-майор от Министерство на вътрешните работи “.

През 2021 година Войнов е награден със „ Златен почетен знак на ДАМТН “ втора степен. От 2005 година е почетен жител на Ихтиман. През 2004 година става притежател на огромната премия „ Благодеятел на 2004 година “. През 2003 година е награден с Почетен знак „ Златно сърце – 2003 “.

През 2001 година получава най-високото отличие на Министерство на вътрешните работи – почетен знак I-ва степен, присвоен за гасене на пожар в петролна рафинерия. През 1999 година е награден с най-високото отличие на Министерство на вътрешните работи – почетен знак I-ва степен присвоен за гасене на пожар в склад за експлозиви. През 1997 година е награден с персонално оръжие от министъра на вътрешните работи.

Поклонението ще се състои на 21 юли от 11:30 в храм „ Света София “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР