След дълги преговори републиканците и демократите в Съединените щати постигнаха

...
След дълги преговори републиканците и демократите в Съединените щати постигнаха
Коментари Харесай

САЩ премахват тавана на дълга до януари 2025 г.

След дълги договаряния републиканците и демократите в Съединените щати реализираха кардинална договорка за тавана на дълга. Според решението до януари 2025 година таванът, който сега е 31.4 трлн. $, се отстранява. Така държавното управление ще може да продължи да заплаща отговорностите си.

Същевременно обаче се постановат ограничавания на разноските, които не са свързани с защита. Догодина те ще останат същите като през 2023-та, а през 2025 година ще се усилят с 1%.

Споразумението беше контрактувано сред президента Джо Байдън и ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти.
След седмици договаряния постигнахме кардинално съглашение. Имаме още доста работа, само че имам вяра, че тази договорка е значима за американския народ. Има исторически понижения на разноските, промени, които ще измъкнат хората от бедността и ще ги вкарат в работната мощ.
Кевин Маккарти, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати

Решението ще бъде вписано в законопроект, който би трябвало да бъде гласуван в Конгреса. Не е ясно обаче дали това ще се случи до 5 юни. На тази дата Министерството на финансите предизвести, че Съединени американски щати ще се окажат в положение на дефолт и няма да могат да изплащат заплати, пенсии и обществени помощи.

В свое изказване Байдън прикани Камарата на представителите и Сената да одобряват договорката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР