След дълги дискусии съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност“

...
След дълги дискусии съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност“
Коментари Харесай

Важни промени в Наредбата за обществения ред във Варна! Без кучета по плажа, скарите по терасите остават!

След дълги полемики съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност “ и правна комисия към Общински съвет-Варна утвърдиха плана за Наредба за публичния ред.

По предложение на ръководителя на Съвета - Тодор Балабанов от оферти текст на разпоредба отпадна възбраната за потреблението на скари, грилове и барбекюта на терасите в жилищни здания.

Съветниците единомислещо поддържаха и допълнението, което не разрешава разхождането на кучета по плажните линии през летния сезон - в интервала от 15.05 до 01.10. Разходките на четириногите питомци ще са неразрешени и на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел притежателите им ще могат да употребяват парковете и зелените площи. Предвидени са наказания за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без мотив, а за нападателни кучета е сложено изискване да носят и намордник.

Беше импортирано конкретизиране, че по този начин препоръчаната Наредба не не разрешава храненето на бездомни животни, с изключение на в случаите, когато то води до замърсяване и формиране на териториални групи.

По отношение на потреблението на детските площадки оригиналност е възбраната за използването им от 23:00 ч. до 07.00 ч. от всички лица, с което да се лимитират нерегламентираните действия и нарушение на публичния ред. За задачата на всяка площадка ще им разяснителна табела с информация за безвредната й употреба, в това число за въведените забрани и ограничавания. Остава възбраната за използването на тютюневи произведения, алкохолни напитки; упойващи и наркотични субстанции на детски и спортни площадки, както и на територията на образователните и детските заведения.

В междублоковите пространства, паркове и градинки се не разрешава осъществяването на индустриална, комерсиална или друга стопанска активност, в това число построяването на бараки и краткотрайни постройки без позволение. С цел опазване на естетическия образ на града се лимитира простирането откъм фасадната страна на постройките, намиращи се на основни улици, булеварди и площади.

Окончателният вид на Наредбата за публичния ред ще бъде гласуван на идващото съвещание на локалния парламент.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР