След дълги дебати, съветниците от транспортната комисия приеха предложение за

...
След дълги дебати, съветниците от транспортната комисия приеха предложение за
Коментари Харесай

Общинските съветници във Варна одобриха по-високи цени за такситата

След дълги диспути, съветниците от транспортната комисия одобриха предложение за по-високи цени на таксиметровите услуги.
Така такситата във Варна ще возят на минимални цени от 88 стотинки на километър денем и 98 стотинки нощно време.
Досега плащахме надлежно 75 стотинки и 85 стотинки на километър. Предложението за повишаването би трябвало да бъде утвърдено на идната сесия на Общински съвет – Варна, а по-късно има двуседмичен период на обжалване.
Според представителите на таксиметровите компании, които участваха на днешното съвещание, водачите практикували с минимална облага. За да я реализиран се налагало да работят над оторизации брой часове.
Така при прекарани зад кормилото 10-12 часа изкарвали по 20-30 лв.. Сегашните цени, на които возят, били под себестойност.
Димитър Карбов:
„ През 2018-та има най-вече заявки и издадени удостоверения за работа на таксиметрови водачи, което опонира на изказванието, че от сектора работят на загуба. Пазарът може самичък да контролира цената, доколкото самичък реши, че е рентабилна.
Нима някой ще обори, че всички возят на една и съща цена- не е ли това картелно съглашение? Не прехвърляйте виновността на Общински съвет. При съществуване на пазарна стопанска система в цялата страна, няма по какъв начин да се месим в ценообразуването на каквото и да било. “

" Искам да насочва един зов при положение, че стигнем до решение за нарастване на цените. Апелирам за по-добро качество на услугата.
Нека, в случай че цените са по-високи, изискванията, които се оферират на жителите да са по-добри. Също по този начин дано не променяме първичната цена, както и цената за престой. ", съобщи ръководителят на Общинския съвет- Тодор Балабанов.
От членовете на транспортната комисия само Димитър Карбов (НСФБ) гласоподава срещу нарастването на минималните цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР