След дълги дебати общинските съветници дадоха съгласието си предприятието Общински

...
След дълги дебати общинските съветници дадоха съгласието си предприятието Общински
Коментари Харесай

С над 500 хил. лева заем в Русе купуват швейцарски тролейбуси

След дълги диспути общинските съветници дадоха единодушието си предприятието " Общински Автотранспорт " да получи заем от Община Русе в размер на 540 хиляди лева Целта е със средствата да бъдат закупени 12 броя тролейбуси втора употреба от Швейцария, които да заменят амортизираните машини от автопарка на предприятието, оповестяват от общината.

Кметът Пенчо Милков сподели, че професори по превоз в Русенския университет са одобрили качествата на машините. На опасенията на общинските съветници за липса на климатизация в тях той отговори, че към този момент се търсят способи за дооборудването им.

" Русенци към този момент плащаме заем от 1 млн. лева годишно, взет от предходното ръководство. Съгласно закона общината има предел на заемите и би трябвало да бъдем доста деликатни защо бихме употребявали една такава опция ", отговори Пенчо Милков на предлагането за закупуване на нови тролейбуси на заем от общинските съветници.

Предложението бе гласувано на миналата сесия на локалния парламент, само че не бе признато. Тогава породиха хрумвания от съветниците за закупуване на рейсове, само че съгласно шефа на " Общински автотранспорт " Александър Георгиев и заместник-кмета Димитър Недев тролейбусите са по-изгодни за поддържане от предприятието и по-големият им брой ще понижи себестойността на транспортите.

Срокът за връщане на сумата е 31.12.2024 година, а лихвеният % е 1,24.

Според финансовия проект на превозвача през 2022 година ще се наложи да бъдат закупени още 8 тролейбуса, с цел да може общинското дружество да обслужва дейно жителите според новата транспортна скица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР