След дългата серия от дъждове, лятото отново се завърна. Започнахме

...
След дългата серия от дъждове, лятото отново се завърна. Започнахме
Коментари Харесай

Паралия Офринио - спокойствие и красота само на 350 километра от Пловдив

След дългата серия от дъждове, лятото още веднъж се завърна. Започнахме да мислим за отмора, море и плаж. В Гърция температурите към този момент са задоволително високи, с цел да си извършите една почивка и да се порадвате на морето и хубавите плажове. Разбира се, северната част на южната ни съседка отдавна е обичана дестинация на нашите сънародници, написа Трафик нюз бг.
Малкото километри, чистият въздух и безкрайните пясъчни линии притеглят нашенците към Егея.
Ако към момента се чудите към коя дестинация да поемете, то несъмнено Паралия Офринио ще ви омайност с природа, плаж и занимания. Само за 3-4 часа път и ще можете да отпивате от студения коктейл на плажа.
Най-лесно може да се стигне до слънчевата дестинация през контролно-пропусквателен пункт Маказа. От там непосредствено се качват на автомагистралата към Кавала. Хваща се пътният възел при Амфиполи, където се пресича Виа Игнатия и след 3-4 километра се стига до Паралия Офринио.
Паралия Офринио (или Тузла) е туристическо населено място ситуирано на залива Орфано (Струмския залив), област Кавала. Това е един от най-близкия морски курорт до града под тепетата – 336 км.

Въпреки че предлага прелестни условия за туристите, селището не е прекомерно оживено и е съвършен вид за спокойна отмора. Плажът Офринио Бийч е дълъг и необятен и прочут с огромния си детски център - кафене с надуваема водна пързалка, хамаци, батути и специфични столчета за децата.
Морският бряг е разбъркан - пясъчно-каменист. Но пък е чист, а плажната линия е голяма и не е пренаселена. Чадъри и шезлонги са сложени пред сантименталните кафененца по плажната алея. Има и по-отдалечени и неохраняеми, които оферират успокоение, надалеч от всемирски живот и непокътната природа.
Плажната линия е с дължина 17 километра. Същата плажна линия има пристанище, където можете да закотвите вашият кораб, а в случай че нямате подобен от там можете да си закупите най-прясната и вкусна морска риба, уловена преди малко.

В градчето ще намерите приятни местенца, в които да вечеряте, да пиете студено фрапе или да се забавлявате. От терасите на крайбрежните таверни можете да се наслаждавате на залива, до момента в който чакате сервитьорът да ви донесе големите порции калмари и октоподи.
За бохемите има и нощни клубове и коктейл питейни заведения. Увеселителният парк и детските кътове са чедусно място за забавление на най- дребните.
В Офринио може да намерите фамилни хотели или квартири, както и цели къщи. Дори да нямате резервация, все ще намерите вашето местенце.

На отсрещната страна на залива Орфано (Струмския залив) е ситуиран Атон (Света гора). Това е единствената и неповторима " самостоятелна монашеска страна " в света. Заема Атонския ръкав от Халкидическия полуостров и е едно от най-значимите места за Източно православната черква и православното монашество, с богато културно историческо завещание.
На 30 километра от Паралия Офринио се намира пещерата Алистрати - една от най-големите и най-красиви пещери в Гърция, известна с причудливите си скални формирания, сталактити и сталактони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР