След дълга пауза трупата на Театър София“ отново отправя енергия

...
След дълга пауза трупата на Театър София“ отново отправя енергия
Коментари Харесай

„Феята от захарницата“ с премиера в Театър „София“

След дълга пауза трупата на Театър „ София “ още веднъж насочва сила и старания към децата. Новото премиерно заглавие „ Феята от захарницата “ е по едноименната хитова поредност книги на Катя Антонова.

Режисьор на постановката е Елза Лалева. Много от нейните детски представления може да видите в Столичен куклен спектакъл. Главната героиня, която играе феята Ванилия, е Йоанна-Изабелла Върбанова. В историята ще видите Мила Банчева, Юлиан Малинова, Мартин Петров (гост), Николай Върбанов, Николай Димитров, Елеонора Иванова. Сценография и костюми – Петя Караджова, Композитор - Мира Искърова, Мултимедия – Димитър Сарджев, Рисунки и драматизация – Елза Лалева.

 
Превръщането на една известна детска книга в театрално зрелище, за мен беше огромно премеждие. С всичките му трепети на екстаз, страх, омайвания, разочарования, нови упования, открития, уроци, полети и падения… Исках да се оттласна от книгата за феята Ванилия и в същото време да съм вярна на авторката и духа ѝ. Искаше ми се да се получи театър за „ приключението порастване ". За Филип и Ванилия и техния леко сериозен взор към света на възрастните. За копнежа по другарство, изясненост, правдивост... за крилата от ентусиазъм, които са ти нужни. За вдъхновението, което феите подаряват. За траекторията на духа, която всеки може да си очертае...стига да си е намерил самодива.
Елза Лалева

В края на предходната година се състоя премиера на петата книга от поредицата „ Ванилия Величественова Всемогъщова “. На въпрос към Катя Антонова по какъв начин стартира историята сред нея и Ванилия тя споделя:

 
„ Изненадващо! Изведнъж е почувствах отегчена от всякакви прекомерно кротки и сладки феички и ми се прииска да срещна една вироглава, смела, провокативна и щура самодива. Тогава се сетих, че имам сходен персонаж у дома – огромната ми щерка, която е моето ентусиазъм за основаването на облика на Ванилия.
Катя Антонова

Не единствено читателският интерес е голям. Премиерните дати за представлението бяха разпродадени за по-малко от три часа. Места няма да откриете и през март месец. Театър „ София “ предлага да следите уеб страницата и обществените канали на театъра, с цел да бъдете измежду първите, които могат да закупят билети през април.

 

Какво още споделиха режисьорът Елза Лалева и актьорите Йоанна-Изабелла Върбанова и Мартин Петков - вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР