След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се

...
След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се
Коментари Харесай

Канабисът ще бъде легализиран в Германия на 1 април

След дълга битка партиите от ръководещата в Германия коалиция се споразумяха по последните елементи за легализирането на канабиса, заяви в.  " Франкфуртер рундшау ".

" Следователно законът може да влезе в действие на 1 април ", оповестиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит (ГСДП), Мария Клайн-Шмайнк (Зелените) и Константин Куле (СвДП) след последния кръг от договаряния в Берлин.

" Регламентите са същински крайъгълен камък за една съвременна политика в региона на опиатите, която ускорява предварителната защита и усъвършенства отбраната на здравето, децата и младежите. "

Сега следва законът да бъде признат в Бундестага през седмицата, започваща на 19 февруари. При съществуването на единодушие на парламентарните групи на " обединението на светофара " (по партийните цветове на партиите от тристранната коалиция) утвърждението се счита за несъмнено.

След това се чака Бундесратът (горната камара) да прегледа законопроекта на 22 март. Неговото утвърждение обаче не е наложително.

При това състояние, показва " Франкфуртер рундшау ", на 1 април ще бъде анулирана възбраната на канабиса, която е в действие повече от 40 години. Продажбата и развъждането са неразрешени със закон през 70-те и началото на 80-те години на предишния век. Сега канабисът ще бъде изваден от листата на неразрешените субстанции в Закона за наркотичните субстанции, написа Българска телеграфна агенция.

Домашното развъждане и притежаването на избрани количества от опиата ще бъде позволено за пълнолетни лица от 1 април 2024 г, добавя вестникът.

Всъщност участващите в държавното управление партии към този момент бяха постигнали единодушие по проектозакона в края на ноември. По-късно федералният министър на опазването на здравето Карл Лаутербах (ГСДП) уточни, че към този момент е налице " нов метод, който да държи подрастващите колкото е допустимо по-далече от дрогата и който да ограничи черния пазар и да управлява веществата ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР