След дълъг и тежък ден много хора заспиват пред телевизора.

...
След дълъг и тежък ден много хора заспиват пред телевизора.
Коментари Харесай

Мозъкът остава нащрек за заплахи докато спим

След дълъг и тежък ден доста хора заспиват пред тв приемника. Има и доста, които въобще не могат да спят без тв приемник. Учените показаха вредността на сходни привички, написа „ Дейли Мейл “.

Човешкият мозък следи непознати звуци и гласове, до момента в който спим, като остава нащрек за евентуални закани, съгласно ново изследване. Изследователи от Австрия изследвали спящи и измервали мозъчната им интензивност в отговор на известни и непознати звуци, предава БГНЕС.
Храните, които затрудняват мозъчната активност
Тези храни не носят изгода на тялото ви, натоварват храносмилателната система и забавят неговата работа. Това води до усложнения в мозъ...
Прочети повече
Слушането на непознати гласове насън кара човешкия мозък да се включи в чуването на тези гласове по време на частта от съня без бързи придвижвания на очите (NREM), първия стадий на съня. Изследователите обаче не са забелязали същия резултат по време на REM, най-дълбоката фаза на съня, евентуално заради промени в микроструктурата на мозъка, споделят те. Въпреки че очите ни са затворени, мозъкът продължава да следи заобикалящата ни среда, до момента в който спим, балансирайки потребността от отбрана на съня с нуждата от пробуждане. Един от методите да реализира това е да реагира изборно на непознати гласове вместо на познати, споделят специалистите. Това може да се изясни с дългия развой на човешката еволюция и нуждата от бързо пробуждане пред евентуална заплаха, която се характеризира с по-малко известни звукови знаци.

Като цяло изследването допуска, че непознати гласове - като тези, идващи от малкия екран - пречат на спокойния нощен сън, тъй като мозъкът е по-буден. Изследването е ръководено от откриватели от университета в Залцбург и оповестено в списание JNeurosci. „ Нашите открития акцентират разликите в отговорите на мозъка към слухови тласъци въз основа на значимостта им за спящия “, споделя екипът в своя документ. " Резултатите демонстрират, че неяснотата на гласа е мощен стимулатор на мозъчните реакции по време на NREM етапа на съня. "

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР