След четиригодишно прекъсване Община Севлиево отново е домакин на финален

...
След четиригодишно прекъсване Община Севлиево отново е домакин на финален
Коментари Харесай

Севлиево е домакин на финалите на Ученически игри 2023

След четиригодишно спиране Община Севлиево още веднъж е хазаин на заключителен стадий от програмата на „ Ученически игри “.

От 2 до 5 юни в спортна зала „ Дан Колов “ ще спорят за първите места тимовете по бадминтон - момчета и девойки, 5-7 клас.

Общо 18 тима са декларирали. По правилник, тимовете се разделят в две групи по 5 тима, в тази ситуация едната група ще бъде от 4 тима. При жребия се взимат под внимание постигнатите резултати на тимове и състезатели от предишни надпревари.

Отборите идват и се настаняват на 2 юни, от 17:00 до 18:00 часа тече инспекция на документи в спортна зала „ Дан Колов “, след което стартира техническа конференция. На 3 и 4 юни се играят срещите в групите, а в късния следобяд на 4 юни се играят срещите за класиране на тимовете след четвърто място.

В последния ден на игрите са дребните финали – първият от група „ А “ против класиралия се на второ място от група „ Б “ и противоположното, последни са финалите за нареждане на тимовете от първо до четвърто място.

Община Севлиево ще бъде показана от момчетата и девойките на ОУ „ Стефан Пешев “, които макар, че имаха право на присъединяване като учебно заведение от града-домакин, по безапелационен метод завоюваха първите места и в зоналния стадий на игрите, който също се организира в зала „ Дан Колов “. Треньор на нашите тимове е Цветан Друмев - треньор и ръководител на Спортен клуб по бадминтон „ Хоталич 2005 “ от самото основаване клуба. Официалното разкриване на игрите ще бъде на 2 юни (събота) от 09:45 часа.

Освен тези два тима, Севлиево има още трима участници във финалния стадий на „ Ученически игри 2022/2023г. “ Това са юноши 8-10 клас на СУ „ Васил Левски “, които получиха право на присъединяване след сложен мач и победа с 3:2 на финала от зоналния стадий на игрите. Момичетата от СУ „ Васил Левски “ също претърпяха сложни моменти в мачовете от зоните, изгубиха първата среща с 0:2, само че имаха късмет във втората среща и победиха с 2:0, което ги води до финалите.

Третият тим е още веднъж от СУ „ Васил Левски “, които на зоналния стадий, провел се в Габрово, победиха домакините и продължиха към финалите. Още три тима бяха на крачка от триумфа и завоюваха вторите места на зоналния стадий на игрите. Това са футбол (5-7 клас) СУ „ Васил Левски “, волейбол (юноши, 11-12 клас) ПГМЕТ „ Ген Иван Бъчваров “, изгубили третия решителен гейм с 13:15 точки и лека атлетика (момчета) СУ „ Васил Левски “, на които не им доближиха единствено 8 точки, с цел да бъдат финалисти.

Всички тези доста положителни резултати са реализирани с упорития труд на състезатели, преподаватели по физическо образование труд и треньори на спортни клубове. Да пожелаем триумф на нашите представители във финалния стадий на игрите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР