След четири месеца, прекарани в условията на една от най-тежките ...

След четири месеца, прекарани в условията на една от най-тежките

Бустерни дози, маски, сертификати: Как Израел пребори четвъртата COVID вълна

След четири месеца, прекарани в изискванията на една от най-тежките талази на ковид, Израел регистрира внезапен спад на новите инфекции и на тежко болните пациенти, който бе реализиран благодарение на използването на подсилващи дози ваксина, въвеждането на имунизационни паспорти и наложителното носене на маски, оповестяват учени и пълномощници на здравните служби, написа Мааян Любел за Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Израел бе ударен през юни от четвърта вълна на ковид, подсилвана от бързо разпространяващия се делта вид.

Вместо да наложи нова обсада, държавното управление заложи на трета подсилваща доза от имунизацията на PfizerBioNtech за лица на 12 и повече години, задължи хората да носят защитни маски и вкара условие за така наречен "зелен паспорт "-доказателство за имунизация, възобновяване от заболяването или отрицателен тест за вируса, което се изисква при посещаване на заведения за хранене и други места даже и от деца.Още по тематиката

От пика на болестта при започване на септември насам дневният брой новозаразени спадна с повече от 80 %, а тежките случаи станаха съвсем на половина по-малко. "Ден след ден ние разбиваме вълната от делта разновидността ", сподели министър председателят Нафтали Бенет във вторник, отдавайки заслугата за това на политиката на държавното управление за "тясно, интелигентно и гъвкаво ръководство, което прави реализуем живота в изискванията на ковид ". Стратегията на Израел за "Живот с Коронавирус-19 ", която бе извършена не без да срещне опозиция и не без да има своята стойност, разреши учебните заведения да останат отворени, а стопанската система да продължи да работи.

Израелското министерство на опазването на здравето покаже през вчерашния ден най-новите данни за сигурността и успеваемостта от акцията за трета ваксина пред група съветници от американската Агенция за надзор на храните и медикаментите, която обмисля одобряването на спомагателни подсилващи дози.

Данните показват, че измежду хората над 60 години, първата група получила подсилващи дози, инфекциите са почнали ненадейно да спадат към две седмици след използването на дозите, до момента в който бройката на новозаразени измежду другите възрастови формации е продължавал да пораства.

Анализ на данните, изработен от Дорон Газит и Инон Ашкенази от екипа на Еврейския университет в Ерусалим за мониторинг на ковид, сподели, че скоростта на възпроизвеждане на вируса-неговата дарба да се популяризира, е почнала внезапно да спада измежду всяка възрастова група след третата доза ваксина.

През първите два месеца, прекарани в изискванията на третата вълна, имунизирани хора над 60-годишна възраст бяха повече от половината от тежките случаи на ковид. По-огромната част от тях бяха над 70 години и в здравословно положение, излагащо ги на по-висок риск.

Откакто се ползват подсилващи дози, тежкото протичане на заболяването стартира да се следи най-вече при неимунизирани, нормално младежи. Те са към 75 % от хоспитализираните пациенти в тежко положение, до момента в който имунизираните с две или три дози са една четвърт от тези случаи.

Трета доза до момента е ефикасна при преодоляването на тежко протичащи случаи измежду имунизираните хора на възраст на 40 и повече години, съгласно здравното министерство.

По-малко са наличните данни за тийнейджърите и младите пълнолетни. Въпреки това, съгласно здравното министерство, досегашните заключения показват, че третата доза не е повишила риска от миокардит-рядко срещано инфектиране на сърцето, при по-младежите.
1 -- > Още по тематиката:

 видео  графика  видео  видео Още по тематаМеркел: Европа би трябвало да опред

Източник: investor.bg