След четири дни Бургас ще приеме близо 200 деца от

...
След четири дни Бургас ще приеме близо 200 деца от
Коментари Харесай

Остават пет дни до най-големия фестивал за Лего роботика в света - FIRST LEGO League в Бургас

След четири дни Бургас ще одобри близо 200 деца от цялата страна, с цел да вземат участие в най-големия фестивал за Лего роботика в света – FIRST LEGO League Challenge. Събитието, което се организира в над 110 страни с милиони участници, ще се организира тази събота, 20 април, в Бургаския свободен университет.
 
Над 20 тима с възпитаници от 10 до 16 години от 15 обитаеми места в България ще премерят сили по разпоредбите на международното съревнование FIRST LEGO League Challenge. Бургаските участници са от ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията " и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, а с изключение на тях в конкуренцията ще има състезатели още от Варна, Видин, Габрово, Добрич, Казанлък, Лом, Луковит, Ловеч, Пирдоп, Разград, Русе, Сандански, Шумен.
 
 Остават пет дни до най-големия фестивал за Лего роботика в света - FIRST LEGO League в Бургас Остават пет дни до най-големия фестивал за Лего роботика в света - FIRST LEGO League в Бургас Източник: Община Бургас
В продължение на няколко месеца, под управлението на своите ментори, те са се готвили старателно за тази другарска конкуренция.
 
Tемата тази година на надпреварата е " Шедьовър " (Masterpiece) или " Kак науката и технологиите ни оказват помощ да сътворяваме, разпространяваме и споделяме разнообразни ползи, занимания и изкуства? ".
 
Отборите ще отговорят на този въпрос посредством осъществяване на новаторски план и разнообразни задачи, през които ще преминат с роботите си на сцената за " робот борби ". По време на подготовката си, те са изследвали специалности и усвоявали нови познания и умения в редица креативен и новаторски сфери.
 
Експертно жури от съдии и рефери ще има крайната дума за това кой тим ще се класира за Европейското съревнование в Бодьо, Норвегия, в средата на месец май.
 
Освен надпреварата, събитието включва и изложбена част – Зона Експо, в която посетителите ще могат да прегледат разнообразни щандове на най-големите школи по роботика. В тях ще могат да видят публични и кастъм модели и роботи на клубове на български колекционери на LEGO, разработки и стратегии на академии и клубове по роботика в България от междинното и висшето обучение, разработки на бизнес организации в областта на технологиите и нововъведенията и артикули на LEGO Education и FIRST LEGO League и други
 
Водещи на робо конкуренцията ще бъдат най-позитивните, усмихнати и влюбени родни инфлуенсъри - Арти и Криси. Събитието ще бъде изцяло гратис за всички гости и фенове на света на роботиката и технологиите.
 
Ден преди събитието, на 19 април, от 13.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се организира конференция, на която уредниците от Центъра за креативно образование ще дадат повече детайлности за идното събитие, а учениците от бургаския тим на ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията " ще създадат демонстрации онлайн на направените от тях роботи. 
 
Фестивалът се провежда от Центъра за креативно образование в партньорство с Община Бургас и Бургаския свободен университет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР