След честванията на 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия френският

...
След честванията на 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия френският
Коментари Харесай

Байдън и Макрон обсъдиха ситуацията в Близкия изток и Украйна

След честванията на 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия френският президент Еманюел Макрон посрещна през вчерашния ден американския си сътрудник Джо Байдън на държавна аудиенция в Париж, по време на която бяха разисквани обстановката в Близкия изток и Украйна, както и търговията, съобщи Ройтерс.

Двете страни ще работят интензивно за попречване на районна ескалация на войната на Израел и " Хамас " в Газа, и ще се концентрират върху успокояването на напрежението сред еврейската страна и " Хизбула ", сподели Макрон на взаимна конференция с Байдън в Елисейския замък.

" Удвояваме общите си старания за отбягване на районна ескалация, по-специално в Ливан ", сподели Макрон. " Хизбула " е подкрепяна от Иран шиитска формация в Ливан, показва Ройтерс.

Двамата водачи приветстваха спасяването на четирима израелски заложници в линията Газа.

" Няма да спрем да работим, до момента в който всички заложници не се върнат вкъщи и не бъде реализирано прекъсване на огъня ", сподели Байдън.

Американският президент съобщи, че в случай че Путин реализира триумф във войната си в Украйна, няма да спре дотук.

" Става дума за освен това от Украйна. Цяла Европа ще бъде застрашена, само че ние няма да позволим това да се случи ", сподели Байдън и добави: " Съединени американски щати застават твърдо зад Украйна. Заставаме зад Киев дружно с нашите съдружници. дружно с Франция ".

Двамата водачи разискаха и въпроси на търговията, изключително в светлината на американския Закон за понижаване на инфлацията, който Байдън подписа през август 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР