След ChatGPT браузърът Edge се сдоби и с подобрена PDF

...
След ChatGPT браузърът Edge се сдоби и с подобрена PDF
Коментари Харесай

Microsoft вгражда Adobe Acrobat Reader в браузъра Edge


След ChatGPT браузърът Edge се снабди и с усъвършенствана PDF функционалност
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft влага систематични старания в възстановяване на функционалността на своя уеб браузър Edge, правоприемник на именития Internet Explorer. Въпреки че към момента има дребен дял измежду браузърите, Edge се развива ускорено, включително с функционалности на изкуствен интелект и други нововъведения.

Скорошното консолидиране на AI бота ChatGPT доста усили аудиторията от консуматори на Еdge. Докато този вест е още „ топла ”, Microsoft предприе последваща стъпка за възстановяване на браузъра, добавяйки инструмент за обзор на PDF файлове и това е един от най-хубавите на пазара – Adobe Acrobat Reader.
още по темата
Според самата Adobe, нововъведението в Edge ще обезпечи по-високо качество на графиката при обзор на документи, ще увеличи удобството и равнището на сигурност при работа с PDF файлове, а също по този начин ще разшири функционалността на браузъра.

В същото време главните функционалности ще бъдат налични гратис, а разширената функционалност на абонаментен принцип ще разреши на потребителите да редактират текстове и изображения, да обръщат файлове в други формати и да комбинират материали.

Допълнителни функционалности ще получат и консуматори, които към този момент имат абонамент за пакета Adobe Creative Cloud, заяви порталът Techspot.

Интегрирането на Acrobat PDF Reader в Edge ще стартира последователно от март 2023 година Междувременно Adobe заяви, че актуалното решение за обзор на PDF файлове, интегрирано в Edge, към този момент няма да се поддържа от март 2024 година

Edge заема единствено няколко % от пазара на браузъри, където Chrome е преобладаващият състезател, по данни на Statcounter. Но Microsoft се надява да промени обстановката. Новите статистики сочат, че известността на продуктите на Microsoft е повишена след включване в тях на AI принадлежности като ChatGPT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР