След бурята в Бургаско снощи . Електроподаването бе спряно за

...
След бурята в Бургаско снощи . Електроподаването бе спряно за
Коментари Харесай

Разчистват щетите след бурята в Бургаско

След бурята в Бургаско нощес . Електроподаването бе спряно за часове, само че в дребните часове на деня то е възобновено. Сериозни вреди има в Бургас, Карнобат, Несебър, Черноморец .

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова оповестява, че към момента има обитаеми места в общините с прекратено електрозахранване.

В останалите общини ситуацията е по-спокойно, макар че има паднали дървета и на изолирани по-малки обитаеми места електричеството е било прекратено.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята във вътрешността в морето . Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец . Организирана е незабавно избавителна акция от Спасителния спешен център-Варна. Катер " Спасител-2 ", позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на случая, само че хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Трима риболовци от Черноморец , които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от мощните пориви напразно, само че са били извадени на брега в положително положение.

Пътните артерии бяха блокирани от паднали дървета и падналите огромни количества дъжд. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика спешния щаб за предприемане на незабавни дейности за нормализиране на ситуацията. И в днешния ден ще продължи почистването на улиците от паднали дървета и клони.

Равносметката от бурята е за нанесени съществени вреди, само че без тежко потърпевши хора . Жена в к-с " Изгрев " в Бургас е с порезни рани от счупени стъкла.

Имало сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван , което отишло там на разходка. Вече са в сигурност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни произшествия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР