След бруталното нападение на Хамас срещу Израел на 7 октомври

...
След бруталното нападение на Хамас срещу Израел на 7 октомври
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната настоя всички партии в правител...

След бруталното нахлуване на Хамас против Израел на 7 октомври и войната, стартирана като ответна мярка на Израел против палестинското коренно придвижване, ръководещо линията Газа, в израелската страна се задълбочи дебатът за шерването на военната тежест.

 

" Съвместното носене на тежестта на военната работа е национално предизвикателство от 75 години насам ", уточни нощес министърът на защитата на конференция в Тел Авив.

" Това предизвикателство пристигна на прага ни по време на война, каквато не сме преживявали от 75 години. Ето за какво би трябвало да се обединим и да вземем такива решения, каквито " не сме вземали от 75 години ", акцентира той, визирайки годината на основаването на страната Израел през 1948 година

 

В Израел военната работа е наложителна, само че ултраортодоксалните евреи имат опция от освобождение с претекста, че посвещават времето си на проучване на свещените трудове на юдаизма.

В речта си военният министър посочи, че ще показа промяната на военната работа в Народното събрание, единствено в случай че тя има поддръжката на " всички партии в обединението ".

 

Бившият министър на защитата и член на военния кабинет Бени Ганц приветства казаното от Галант.

 

" Речта на Галант е най-важното изказване, направено след клането на 7 октомври. Тя беше доста по-експлозивна и мощна от всички тези хвалби за " цялостна победа " (...), тъй като тя даде на Ганц и Айзенкот от партията Национален съюз право на несъгласие ", отбелязва през днешния ден изданието " Маарив ", което е дясноцентристко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР