След Бруно Акрапович Пловдив отново има босненски треньор, който носи

...
След Бруно Акрапович Пловдив отново има босненски треньор, който носи
Коментари Харесай

Валентич: Нямам време да се наслаждавам на Пловдив, а само работя, работя, работя...

След Бруно Акрапович Пловдив още веднъж има босненски треньор, който носи положителни резултати за града. Този път обаче тимът е Ботев, а наставникът се споделя Азрудин Валентич. Двамата сънародници си наподобяват по работохолизма, взискателността и високите упоритости.

И двамата бяха посрещнати с съмнение, само че след това започнаха да носят победи за своите тимове. Футболната кариера на Валентич минава през ФК Сараево, Рейт Роувърс (Шотландия), Форвертс Щайр (Австрия), Олимпия Любляна (Словения) и още веднъж Сараево. Като треньор работи в скандинавските страни, а за последно е отпред на датския Фремад Амагер. От 2002 година живее в Швеция. Говори няколко езика.
 Блокираха Пловдив в символ на митинг към Михайлов Обновена
Блокираха Пловдив в символ на митинг към Михайлов

Феновете на " черно-белите " също излязоха на улицата

" Целият град е хубав, има доста добра храна. Изобщо доста хубави неща. Но нямам задоволително време да се насладя на града, тъй като пребивавам в хотела към подготвителната база и единствено работя, работя, работя. За мен най-важното е да развъртвам тима и клуба. Относно почитателите - знаете, че първоначално беше мъчно. Имахме неприятна серия от мачове, борехме се да не изпаднем. И почитателите не бяха удовлетворени. И ги разбирам. Но в това време тогава имахме доста случаи на ковид - измежду играчите, в щаба. Просто по този начин се случи. Но публиката застана зад нас и сподели самообладание. И когато приказвах пред тях преди началото на новия сезон, им споделих:

" Пичове, в случай че не влезем в шестицата, си затягам багажа и си отивам ". За благополучие вършим добра работа до момента. Когато печелиш, атмосферата и вътре в клуба, и от страна на последователите, е добра. Това е на всички места, освен в Ботев. Резултатът е определящ. Печелиш - всички са щастливи. Губиш - всички са тъжни, ядосани, това е. Запалянковците бяха търпеливи към мен в първите шест месеца. Ние не играехме добре, не го правехме по метода, по който ми се искаше. Но в края на краищата се спасихме от изпадане и вървим напред... ", съобщи Валентич пред " Тема спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР