След броени минути на сцената на Античният театър в Пловдив

...
След броени минути на сцената на Античният театър в Пловдив
Коментари Харесай

Операта Орфей и Евридика на сцената на Античния театър в Пловдив

След броени минути на сцената на Античният спектакъл в Пловдив ще оживее легендата за Орфей и Евридика. Световноизвестният режисьор, сценограф и хореограф Стефано Пода избра точно града под тепетата и фестивала Opera Open, с цел да сложи операта на Глук. Ролята на Орфей е поверена на звездния контратенор Антонио Джованини - един от най-рядко срещаните оперни гласове.

Пловдив

Спектакълът ще стартира в 21:00, само че както виждате, феновете към този момент заемат местата си.

След като сложи „ Силата на ориста " от Верди преди две години, Стефано Пода се завърна на Античния спектакъл с операта „ Орфей и Евридика " от Глук. Произведението е определено особено на тази сцена.

Древният римски спектакъл служи за натурален фон на действието за пътуването до подземния свят и назад в името на любовта. Няма изкуствени сценографски градежи, вместо това в мястото на действието се пресичат главните стихии, толкоз значими за античния свят.

Река Стикс, по която се стига до царството на Хадес, тече на сцената. Лодката, с която Орфей пътува към своята обичана, също е построена на сцената.

Стефано Пода споделя, че е впечатлен от уменията на българските майстори, които вършат декори за филми и за театрални изкуства. Истински водопади, огньове, пет тона морски пясък са дребна част от средствата за достоверното предаване на именития сюжет. Тази година фестивалът " Opera Open " продължава до края на август. По традиция той се закрива с операта на Верди " Аида ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР