След Брекзит тези български граждани, които биха искали да се

...
След Брекзит тези български граждани, които биха искали да се
Коментари Харесай

Нишан Джингозян: След Брекзит, българските студенти ще плащат по-високи такси в университетите във Великобритания



След Брекзит тези български жители, които биха желали да се открият и да работят във Англия, ще срещнат още веднъж спънки, макар изявената позиция на Тереза Мей. Те ще се отразят главно на няколко групи – сезонни служащи и българските студенти, които евентуално ще бъдат изправени пред алтернативата да заплащат доста по- високи такси в университетите. Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ Нишан Джингозян .

Той уточни още, че кметът на Лондон Садик Кан организира акция под мотото „ Лондон е отворен “: Една от задачите на тази акция е да се реализира по-добро взаимоотношение с всички етнически групи, показани на територията на Лондон. Българската общественост е една от тези шест предпочитани таргет групи за Садик Кан и неговия екип. За първи път на толкоз високо равнище се удостоверява фактът, че българите в Лондон и Англия се нуждаят от поддръжка. Една от задачите на кмета и екипа му е българската общественост и тези шест общности да бъдат показани в огромна община, да им бъде даден глас във взимането и в присъединяване във взимането на решения, които касаят бъдещето на тази общественост. Една от задачите на тази стратегия е оказване на финансова поддръжка на български организации, които оперират на територията на Лондон. Целта е да се подкрепят финансово тези организации, като би следвало могат да потвърдят, че този артикул, които оферират, ще усъвършенства качествено животът на българите тук.

Според него, методът, по който се обмисля да се реализира Брекзит самичък по себе си го обезсмисля: Ще се заплати една огриомна сметка, която е към 40 милиарда Така или другояче достъпът на европейски жители до Англия няма да бъде спрян, а това беше един от претекстовете на гласоподавателите във Англия да гласоподават за Брекзит. При едни последващи избори политическата настройка във Англия ще бъде доста друга.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР