След близо век, ремонтираха Дома за ветерани на културата и

...
След близо век, ремонтираха Дома за ветерани на културата и
Коментари Харесай

Ремонт зарадва живеещите в Дома за ветерани на културата

След близо век, ремонтираха Дома за ветерани на културата и изкуството. В него живеят 11 български създатели, публицисти и артисти.

Eдин от жителите на дома е Димитър, приключил е актьорско майсторство, само че работил като режисьор в малкия екран. Има над 100 документални кино лентата и повече от 30 години стаж. В дома пристигнал преди година поради персонален проблем.

„ Втората ми брачна половинка, с която живях 10 години, умря от рак”, споделя той. От тогава за него се грижи неговата първа брачна половинка, от която има щерка.
„ Тя е индивидът, който се грижи за мен. Аз и отстъпих всичко и взех решение да дойда тук”, споделя Димитър.

Въпреки че към този момент не живее със фамилията си, постоянно се чува и вижда с тях. Казва, че не съжалява за решението си да пристигна в дома.

66-годишният публицист Любен Лачански живее в дома от 2 години. Бегло си спомня първото стихотворение, което е написал, тъй като тогава бил едвам на 6 години, а то било оповестено в във вестник „ Септемврийче”.
Зад гърба си има 17 стихосбирки. Смята, че единственото изискване, с цел да си успеше създател е да си почтен. В дома решил самичък да пристигна след скандал със брачната половинка си.

В дома до момента ремонт не е юридически. След няколко теча и повреди, се оказва, че тази зима и парно няма да има. И по този начин допреди месец, до момента в който донор не им подменя абонатната станция.

Хората в дома се надяват парното да бъде обикновено, само че постройката е на 100 години, направена е с военни цели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР