След близо петмесечна пауза заради пандемията на новия коронавирус АТР

...
След близо петмесечна пауза заради пандемията на новия коронавирус АТР
Коментари Харесай

Във Вашингтон още се опасяват от отменяне на АТР турнира


След близо петмесечна пауза поради пандемията на новия ковид АТР възобновява сезона на 14 август с шампионата от сериите АТР 500 във Вашингтон. Какви са проблемите и какви са очакванията на уредниците в столицата на Съединени американски щати? Говори турнирният шеф Марк Айн:

" The only thing that (might stop it) is the travel issues; can people get in and out of the country? " Interview with the @CitiOpen's @Markein about preparations, protocols, responsibility and Covid-19 fears as the @atptour prepares to resume in Washington https://t.co/CupLni7mlg
— Simon Cambers (@scambers73) July 15, 2020
“За нас е чест, че ще рестартираме сезона, само че отговорността е голяма. Много сме деликатни и дисциплинирани, тъй като знаем, че в случай че се сътвори някакъв проблем с ковид, то може да провали освен нашия шампионат, само че и оставащите събития на американска територия.

Ще създадем всичко по силите си да не се болести никой, или най-малко да не се стига до всеобщо разпространяване. Тревожа се, че въпреки всичко шампионатът във Вашингтон може да бъде анулиран. Похарчихме един куп пари и най-лошият случай ще бъде, в случай че нещо стане в седмицата преди началото. Защото тогава всички забъркани ще са към този момент на място, ще са си създали плановете…

Единственият плюс в обстановката с Франсис Тиафо беше, че не се стигна до огромно разпространяване измежду играчите, за разлика от “Адриа Тур”, където всички се заразиха. Ние нямаме ресурсите на US Open, само че сме си изготвили проект за деяние, който е дълъг 38 страници и покрива най-малкия подробност.

Всеки състезател ще бъде тестван, когато дойде в града, като ще остане първия ден изолиран в хотела си, до момента в който излязат резултатите на тестванията. Всички забъркани в шампионата ще бъдат тествани - съдии, подавачите на топките… Но и те ще са над 21-годишна възраст, с цел да могат да са изолирани в хотелите. Осигурили сме цялостен хотел за нас и там ще се вършат тестванията, което е много комфортно.

От една страна обнадеждаващото е, че регион DC е с най-ниски индикатори на заразоносители и това е по този начин съвсем през цялото време на пандемията. Радвам се, че доста положителни играчи към този момент са се записали за присъединяване в турнира”, разяснява Айн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР