След близо петчасови дебати депутатите се обединиха за предоставянето на

...
След близо петчасови дебати депутатите се обединиха за предоставянето на
Коментари Харесай

Депутатите одобриха за военна помощ на Украйна, но неясно каква

След близо петчасови диспути депутатите се сплотиха за даването на военна помощ на Украйна. Според днешното решение тя би трябвало да е действителна, а не както беше гласувано преди седем месеца – единствено за ремонт на украинска техника – което даже не се случи. Сега всички парламентарно показани партии, без Българска социалистическа партия и " Възраждане ", утвърдиха да бъдат изпратени оръдия и аварийни елементи.

Точно каква да бъде поддръжката обаче би трябвало да реши служебният кабинет на президента Румен Радев и в период до един месец да внесе проекторешение.

Депутатите на левицата даже подвигнаха плакати с надпис „ Не на оръжията! Мир “.



Припомняме, че ръководещата коалиция в мандата на 47-ото Народно заседание, поради боязън да не падне държавното управление " Петков ", гласоподаваха компромисното решение единствено да се ремонтира украинска военна техника. В следствие стана ясно, че нито една машина не е минавала през българските ремонтни бази.

Проектът за оказване на военна и военно-техническа помощ към Украйна, който би трябвало да внесе до месец служебното или постоянно държавно управление, би трябвало да е съгласуван с българските благоприятни условия, генерирайки сигурността и отбраната на популацията.

В хода на дебата депутати от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ лансираха концепцията, че даването на военна помощ за Украйна е опция за България да модернизира отбранителните си благоприятни условия с нова техника.

Акцентите за връзката сред военна помощ за Украйна и рационализация на армията бяха разказани от страна на Българска социалистическа партия като „ двуличие “.

Досега на няколко пъти служебният министър на защитата Димитър Стоянов е заявявал обществено, че България не разполага с техника, която може да даде на Украйна, без да " оголи " отбраната си.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР