След близо осем десетилетия Пентагонът загуби титлата си на най-голямата

...
След близо осем десетилетия Пентагонът загуби титлата си на най-голямата
Коментари Харесай

След 80 години: Пентагонът вече не е най-голяма офис сграда в света

След близо осем десетилетия Пентагонът загуби купата си на най-голямата офис постройка в света.

Построена по време на Втората международна война в Съединени американски щати, постройката е с повърхност към 6,5 млн. кв. м, от които 3,7 млн. кв. м се употребяват за офиси.

Вероятно можете да се досетите по името, само че Пентагонът в действителност има пет страни, както и пет надземни етажа, две подземни равнища и пет пръстеновидни коридора на етаж.

Това не е всичко, защото в Пентагона работят към 23 000 военни и цивилни чиновници, както и към 3 000 души спомагателен личен състав, който не е обвързван с защитата.

Въпреки това Пентагонът към този момент не е най-голямата офис постройка в света, откакто новооткрит обект в Индия му лиши короната.

Диамантената борса в Сурат обгръща 7 109 045 квадратни метра офис площи, като над 4500 търговци на диаманти са показани в първия по рода си диамантен център, включващ 27 шоурума за диамантени бижута, написа ladbible.

Според уеб страницата Surat Diamond Bourse " е организация с нестопанска цел и е основана за основаване и разпространение на диамантена борса в Сурат, Гуджарат ".

" Диамантената борса в Сурат ще бъде вторият център за търговия с диаманти в Индия, ситуиран в Сурат, Гуджарат, на повърхност от 35,54 акра, с налична застроена повърхност от 67 хиляди кв.м, включваща 4500 офиса за национални и интернационалните търговци ", се споделя още в известието.

Компанията декларира, че желае да " предизвиква вноса, износа и търговията с диаманти, скъпоценни камъни и бижута от Индия ".

Те също по този начин желаят да се съсредоточат върху " обезпечаването на най-съвременна инфраструктура за организациите, занимаващи се с произвеждане и търговия с диаманти ".

Премиерът Нарендра Моди участва на церемонията по откриването на 17 декември 2023 година и наподобява е бил впечатлен от обекта.

Както и хората, които са гледали от у дома, както разяснява един човек: " Много дребни предприятия, които се сплотяват, с цел да осъществят план, който кара мултинационалните корпорации да се изчервяват, е в действителност въодушевяващ ".



 

" Изглежда прелестно, смъквам шапка на момчетата, които са го проектирали ", добави втори.

" Най-впечатляващият дизайн и архитектура, които съм виждал от известно време насам. Изглежда неповторим, а не следващият copy+paste кампус в " интернационален " жанр ", написа трети.

" Гордея се, че съм работил като секретар на сдружението на Диамантената борса в Сурат ", отбелязва различен.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР