След близо денонощие, българското Министерство на външните работи в крайна

...
След близо денонощие, българското Министерство на външните работи в крайна
Коментари Харесай

Външно министерство наруши мълчанието си за смъртта на Алексей Навални

След близо денонощие, българското Министерство на външните работи в последна сметка разгласява публична позиция за гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални. Тя е в едвам две фрази и гласи:

" Смъртта на съветския опозиционен водач Алексей Навални е голяма загуба за общите ни старания в отбрана на човешките права и свободата на словото. Режимът в Кремъл би трябвало да понесе цялостната отговорност за систематичното нарушение на човешките права и потискането на гласовете на опозицията ", декларират от министерството, часове откакто новината обиколи целия свят.

The death of the Russian opposition leader is a huge loss for our joint efforts in defending and the. The Kremlin regime must bear full responsibility for the systematic human rights violations and suppression of opposition voices.
— MFA Bulgaria (@MFABulgaria)
До събота следобяд, макар че съветските управляващи оповестиха за гибелта на Навални предния ден по обед, а околните му я потвърдиха тази заран, единствената реакция на Министерство на външните работи беше да показа обява на отрасловия министър Мария Габриел в обществената мрежа Х. За сметка на това обаче от министерството очевидно употребяват платформата, с цел да осведомят интернет потребителите за всяка среща на Габриел, която се намира в Мюнхен за най-големия дипломатически конгрес за защита.

" Дълбоко смутена от гибелта на Алексей. Той се бореше за независимост, защитаваше демократичните полезности и прояви забележителна храброст. Изказвам откровените си съболезнования на фамилията и приятелите му ", написа нищожно Габриел в петък следобяд и профилът на Министерство на външните работи препубликува тези фрази.

Deeply distraught to learn about the death of Alexei.

He fought for freedom, defended democratic values, and demonstrated remarkable courage.

I extend my sincere condolences to his family &friends.
— Mariya Gabriel (@GabrielMariya)
Позицията на Габриел, в която - както се вижда, няма нито дума срещу режима на Владимир Путин и дейностите му, довели до гибелта на опозиционера Навални, идва на фона на породилия се спор сред ГЕРБ и ПП-ДБ за това какъв да е министър на външните работи след ротацията.

Борисов първо изиска Габриел да остане и да съвместява Министерство на външните работи с премиерския пост. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков настоя министър да е актуалният министър председател Николай Денков. Сред ротацията той би трябваво да е и вицепремиер, какъвто е Габриел в този момент. Ден по-късно Борисов склони да е трети човек, само че от ГЕРБ, като при положение на недоразумение позволи и провеждането на нови избори.

Движение за права и свободи - в лицето на ръководителя на парламентарната група и глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " Делян Пеевски - отбрани позицията на Борисов и загатна, че България сега има най-хубавият външен министър.

В петък министър председателят Николай Денков дефинира Алексей Навални като " знак на битката против диктатурата в Русия ".

" Тъжно е и демонстрира за какво е значимо да ценим какво значи демокрацията. Много постоянно хората споделят: " Ама за какво толкоз разнообразни отзиви, объркваме се ". Трябва да си представим, че има и различен свят и този свят е този, в който никой не може да споделя свободно какво мисли с изключение на този, който е най-отгоре. И в случай че кажеш нещо друго могат да те пратят в Северна колония. Не би трябвало да забравяме това, тъй като то се е случвало и в нашата страна ", съобщи Денков.

Липсата на позиция на българското Министерство на външните работи идва и фона на това, че водачите в целия цивилизован свят от Съединени американски щати, през цяла Европа, и български политици - даже партийният водач на Габриел - Бойко Борисов, осъдиха гибелта на Навални, нарекоха я недвусмислено ликвидиране, за което е виновен Путин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР