След близо 4 часа дискусии, лишени от снощните скандали, мнозинството

...
След близо 4 часа дискусии, лишени от снощните скандали, мнозинството
Коментари Харесай

Парламентът одобри бюджетите на министерствата за 2018 г.

След близо 4 часа полемики, лишени от снощните кавги, болшинството в пленарна зала одобри бюджетите на останалите министерство за 2018 година. Късно предходната нощ бяха признати бюджетите на министерствата на културата, на образованието и науката, на опазването на здравето и двете силови ведомства - на вътрешните работи и на защитата.

Днес бяха признати бюджетите на Министерството на околната среда и водите, на Министерството на стопанската система, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на младежта и спорта и Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Не беше признато нито едно от предложенията на опозицията от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по бюджетите на министерствата.

След половинчасов апочивка депутатите продължиха с второто четене на текстовете от законопроекта за държавния бюджет за 2018 г.

За политика за подготовка и осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година са планувани 3 300 000 лв. в бюджета на отрасловото министерство.

За политика в региона на устойчивото развиване на туризма са отделени 16 707 100 лева, която ще се осъществя с две стратегии на Министерството на туризма - " Подобряване на политиките и регулациите в бранша на туризма " и " Развитие на националната туристическа реклама и интернационално съдействие в региона на туризма ".

В бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията са планувани 175 млн. лв. за " БДЖ Пътнически транспорти " и 17 562 000 лв. дотация за " Български пощи " ЕАД.

В бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите са отделени 17 млн. лв. за осъществяване на социална услуга за отбрана от нездравословното влияние на водите, предоставена на " Напоителни системи " ЕАД.

Днешното пленарно съвещание, времето за което бе удължено до 17 часа, продължи с разискване и приемане на бюджетите на държавните организации и комисии за идната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР