След близо 30 години под прикритие полицията в Италия хвана

...
След близо 30 години под прикритие полицията в Италия хвана
Коментари Харесай

Босът на босовете Матео Месина Денаро: Аз съм просто фермер

След близо 30 години под прикритие полицията в Италия хвана боса на босовете на „ Коза Ностра “ – Матео Месина Денаро. Сега той е в пандиза и излежава присъди, които е получил преди десетилетия. Денаро обаче отхвърля да е злият мафиот, виновен за няколко убийства. Той твърди, че е просто един елементарен фермер.

„ Казвам се Матео Месина Денаро, работех на село и бях фермер “

Това твърди босът на Коза Ностра съгласно документи по случая, публикувани във вторник.

„ Бях земеделец, работех на полето. От Кастелветрано съм, само че нямам жителство отдавна, тъй като кметството ме задраска преди дълги години. Не съм част от никаква асоциация. Вече нямам жилище, тъй като общината ми го лиши “, споделя Месина Денаро по време на разпит на 21 февруари.

Когато управляващите го питат какво е икономическото му положение, кралят на Коза Ностра, който беше най-издирваният човек в Италия, преди да бъде хванат в Палермо на 16 януари след 30 години бягство, споделя, че „ не му липсва нищо “.

„ Имах активи, само че вие ги отнехте всички “, упреква той. „ Няма да споделям дали към момента имам нещо, не съм малоумен. “

Денаро не признава, че е бил част от мафиотския клан, заявявайки изрично:

„ Знам за „ Коза Ностра “ единствено от вестниците “

Месина Денаро беше наказан на пожизнен затвор задочно за присъединяване си в десетки убийства, в това число бомбените атентати през 1992 година, при които бяха убити магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Бокът на „ Коза Ностра “ взе участие и в убийството на 12-годишния Джузепе ди Матео – наследник на мафиот, трансформирал се в държавен очевидец. Детето беше удушено и разтворено в киселина през 1996 година

Денаро взе участие и в бомбени атентати в художествени и религиозни обекти в Милано, Флоренция и Рим, които убиха 10 души и раниха още 40 през 1993 година

След ареста му през януари той се лекува от рак в особено заведение за химиотерапия, което е основано в пандиза с оптималната сигурност L’Aquila, Абруцо.

Разпитът, оповестен във вторник, обаче е по отношение на наказателно произвеждане по обвиняване за изнудване. Той е заплашвал дъщерята на Алфонсо Пасананте, на чието име „ Коза Ностра “ е записала фиктивно собствеността над аграрни терен.

Етикети: ИталияКоза НостраМатео Месина Денаромафия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР