След безсънна нощ на интензивен дебат, в петък сутринта парламентът

...
След безсънна нощ на интензивен дебат, в петък сутринта парламентът
Коментари Харесай

Френският парламент одобри задължителното ваксиниране

След безсънна нощ на натоварен спор, в петък сутринта Народното събрание на Франция гласоподава на първо четене създадения от държавното управление законопроект за новите ограничения за битка с ковид, който планува наложителна имунизация за редица експерти, в това число медици, пожарникари, военни, оповестява Льо Монд.
Законът получи поддръжката на 117 депутати, а „ срещу “ гласоподаваха 86 народни представители. Мнозинството във френското Народно заседание е на ръководещата партия на президента Еманюел Макрон „ Република напред! “.
Законопроектът, създаден незабавно от френското държавно управление в обстановка на възходящо разпространяване на „ делта “ варианта на ковид, планува наложителна имунизация на медицинския личен състав, пожарникарите и редица категории военни. Тези, които не се ваксинират в точния момент, могат да бъдат изпратени пред уволняване.
Той също по този начин планува доста увеличение на потреблението на COVID-паспортите, които би трябвало да потвърждават цялостна имунизация, или неотдавнашен негативен PCR тест, или документ за имунитет. Непременно чиновниците на всички институции, които одобряват хора, ще би трябвало да имат подобен документ.
Той ще би трябвало да бъде показван на всички публични места за отдих и просвета. От 22 юли санитарните пропуски станаха наложителни за достъп до събития с повече от 50 участници, съобщи организация Фокус.
Ако законопроектът премине в препоръчаната форма, безплатните PCR проби ще бъдат анулирани и ще бъде въведена наложителна 10-дневна карантина за инфектираните от полицията. Също по този начин, изключителният режим във Франция може да бъде продължен до 31 декември.
Опозицията съумя да изключи единствено една наредба от законопроекта, вследствие на което в този момент в него няма да има наказване за потребление на подправени санитарни пропуски, а беше планувано до 5 години отнемане от независимост и санкция от 75 000 евро, опозицията се възползва от обстоятелството, че доста депутати от ръководещото болшинство отсъстваха от камарата.
На 23 юли законопроектът влиза и в Сената, където партията на Макрон няма болшинство. Тогава документът ще се върне в долната камара, която ще организира окончателното гласоподаване. Правителството чака документът да премине през Сената и Комисия за координиране и да бъде признат още през идните почивни дни. Новият закон би трябвало да влезе в действие при започване на август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР