След безпрецедентна и мъчителна изборна година в държавата започнаха да

...
След безпрецедентна и мъчителна изборна година в държавата започнаха да
Коментари Харесай

Дотук добре

След невиждана и мъчителна изборна година в страната започнаха да се случват невиждани неща.

Политиците започнаха да си приказват. Значи можело.

Политиците започнаха да демонстрират подготвеност да търсят консенсус по най-важните за народа въпроси. Да разсъждават и да възприемат рационалните тези на другия и да се сплотяват към общополезното. Доскоро това беше невероятно. 12 години живяхме в диктатурата на " я що кажем, туй е право ". На изборите през ноември българите ясно споделиха, че това би трябвало да бъде изкоренено. Поведението на четирите договарящи за сформиране на съдружно ръководство обединения до момента демонстрира, че са го разбрали.

Постигнатото при договарянията голямо единодушие по всички най-важни за действието на страната сфери дава голяма вяра. Оптимизъм носи и фактът, че политическите позиции, отстоявани от социалистите, срещнаха и схващане, и разбиране. Това значи, че общественият вектор на фона на задаващите се сложни зимни месеци ще бъде главен за новото ръководство.

Както се споделя, дотук добре. И, колкото и да е клиширано, този път в действителност всичко зависи от политическата зрялост и отговорност на тези мъже и дами, които са длъжни да слагат най-отпред интереса на България. Дано ги имат.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР