След бързо появилите се няколко ваксини срещу COVID-19, хората продължават

...
След бързо появилите се няколко ваксини срещу COVID-19, хората продължават
Коментари Харесай

Новата голяма надежда за лечение на COVID без ваксини

След бързо появилите се няколко ваксини против COVID-19, хората не престават да се тормозят, вълнуват и питат: Чудесно, само че за какво никой не откри лекарство?! Безопасно ли е да се имунизираме, до момента в който сме инфектирани или заболели? Толкова ли няма най-малко един медикамент, който да ни избави от ковид? Оказва се, че може би има...

Според медински изявления, новата вяра в битката с Коронавирус, е " добре забравеното остаряло ", както постоянно се слечва. Става въпрос за евтиния лекарствен артикул " Ивермектин ", чиито патент е изминал, което го прави още по-лесен за бързо въвеждане в приложимост, в случай че ефикасността му се потвърди абсолютно от специалистите.

Един от най-известните американски пулмолози - доктор Пиер Кори, наскоро безусловно умаляваеше Сената да принуди щатската Агенция по храните и медикаментите (FDA) да прегледат пратените от него и сътрудниците му нови данни за резултата от лекарството. При чуването си в Сената, извършено на 8 декември 2020 година, той категорично даде за образец изследване от Аржентина. По думите му, то е извършено от доктор Ектор Карбайо, главният отговарящ за изследванията на " Ивермектин " в южноамериканската страна. Резултатите, по думите на доктор Кори, от 800 медици, пили " Ивермектин " превантивно, нито един не се е заразил с COVID-19! От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили - т.е. 237 души.

У нас при започване на юли тогавашният здравен министър Кирил Ананиев разгласи, че има клинично изследване в 9 лечебни заведения за резултата на " Ивермектин ". Резултатите от него обаче не са оповестени до ден-днешен.

Междувременно един от изтъкнатите български медицински експерти - полк. доцент доктор Георги Попов, шеф на Катедра,,Инфекциозни заболявания " във ВМА, разкри в изявление през blitz.bg, че болничното заведение му е един от участниците в проучването на резултатите на " Ивермектин ".

" Този препарат се появи в полезрението при лекуване на коронавирусната зараза още през април 2020 година В началото качествата му бяха подценени, тъй като се смяташе, че може да се употребява най-много при лекуване на паразитни заболявания, проказа и филариаза. Проведени бяха и проучвания за качествата на " Ивермектин " -а в нашата страна. Аз съм изключително щастлив, че и нашата болница участваше в това изследване, дружно с още 9 медицински центъра в цялата страна. Аз бях поканен като клиничен съветник в това изследване и като подобен съм подписал съглашение за конфиденциалност. По тази причина в този момент не мога да разясня в елементи резултатите от изследванията, само че ще отворя малко вратата като кажа, че то е към своя край. Проучването е двойно слято и плацебо следено, организира се по всички условия на международната процедура. Ние сме към края на това изследване и с сътрудниците дадохме мнението си по отношение на потреблението на този препарат. Мога да кажа, че съм огромен оптимист за стоте заболели в цялата страна, които получиха този медикамент като част от българското изследване за " Ивермектин " -а ", открехна завесата пред огромната вяра против Коронавирус доцент Попов.

По думите на специалиста, ивермектинът се употребява рано в лекуването на коронавирусната зараза. Той няма показания при една седмица след болестта. " Показанията му са две: като профилактика, знаем, че има две доста значими изследвания в Аржентина и Израел, където е включен в националния център за профилактика на вирусната зараза. В Аржентина изследването приключи с доста положителни резултати във връзка с профилактиката. Второто приложение на " Ивермектин " -а е директно след започване на лекуването от COVID19. Неговият прицел е в профилактиката, като понижи опцията вирусът да проникне вклетката. Това е и огромната мощ на този медикамент и с тази цел се употребява още при започване на лекуването ", споделя началникът на Катедра,,Инфекциозни заболявания " във ВМА.

Наблюденията на доцент Попов сочат, че след клиничното изследване на " Ивермектин " -а, което е напълно към края си, той ще бъде възложен на Националната лекарствена организация в България. " И ще чакаме нейното позволение за формалната му приложимост в нашата страна като превантивно и лечебно средство. След като разрешението бъде получено, " Ивермектин " -ът ще бъде въведен публично в клиничната процедура. Независимо че формалните документи ще бъдат подписани през януари, този препарат към този момент се употребява в доста аптеки и лечебни заведения. Колегите от " Пирогов " оповестяват за доста положителни резултати при лекуването с този препарат ", съобщи доцент Попов.;

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР