След Айфеловата кула и други емблематични парижки сгради - дворците

...
След Айфеловата кула и други емблематични парижки сгради - дворците
Коментари Харесай

Гасят лампите по-рано във Лувъра и Версай

След Айфеловата кула и други емблематични парижки здания - дворците Лувър и Версай, ще се откажат от външното си осветяване. Това е алегорична мярка, нужна, с цел да се притегли вниманието към енергийната рецесия, съобщи през днешния ден френската министърка на културата Рима Абдул Малак.

От довечера пирамидата на Лувъра ще бъде осветена до 23 ч., а не до един през през нощта, заяви тя. Подобно решение към този момент бе взето за Айфеловата кула и Отел дьо Вил, чиито светлини ще угасват по-рано от нормалното.

От идната седмица ще изключваме в 22 часа, т.е. един час по-рано, и осветлението на фасадата на замъка Версай, добави министърката. Въпреки тези " алегорични ограничения " тя прикани за по-конкретни дейности за екологичен преход в музеите, кината, театрите и всички културни обекти във Франция.  

Парижкият музей " Орсе " да вземем за пример " е понижил потреблението на сила с една трета единствено посредством замяна на крушките и прекосяване към светодиоди. Опитваме се да създадем това във всички музеи, сподели Рима Абдул Малак. С киносалоните обсъждаме подмяната на прожекционните апарати. Ако преминат към лазерни,  могат доста потреблението на сила, добави тя. 

Цените на силата се покачиха внезапно през последните месеци поради нахлуването на Русия в Украйна и в доста се поставят старания за понижение на енергийните запаси.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР