След атака с дрон срещу база в Йордания, при която

...
След атака с дрон срещу база в Йордания, при която
Коментари Харесай

На прага сме на Трета световна война: Тръмп обяви Байдън за виновен

След офанзива с дрон против база в Йордания, при която починаха трима американски бойци, 45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че актуалният глава на американската страна Джо Байдън е тласнал света към Трета международна война. Той направи съответното изказване в Truth Social.

Републиканският водач упрекна Байдън, че е дал " милиарди долари " на Иран. Според него тези средства са били употребявани от Техеран за „ разпространение на кръвопролития и касапници в целия Близък изток “.

„ Тази нагла офанзива против Съединените щати е още една ужасна и трагична последица от слабостта и капитулацията на Джо Байдън “, сподели Тръмп.

Той сподели, че администрацията на Байдън отвърна на удара, като сподели, че тези, които се пробват да „ политизират националната сигурност, са нелогични и нездравословни за сигурността на Съединени американски щати “. Тръмп означи, че когато той беше президент, Иран не би се решил на сходна стъпка. Според него също Хамас, който поддържа Иран, не би нападнал Израел, а Русия не би нападнала Украйна.

Администрацията на президента Джо Байдън, както оповестява Bloomberg, обмисля възможността да нанесе удар по Иран по отношение на офанзивата на ирански дрон в Йордания, която докара до гибелта на трима американски бойци. Атаката принуждава Байдън да вземе това, което ще бъде едно от най-важните решения за неговото президентство. Той може да реши да накаже виновните за офанзивата и да възпре Иран от активността му в района. В същото време това може да докара до директна борба сред Съединени американски щати и управлението на Техеран.

Източникът на изданието отбелязва, че мащабът на отговора ще надвиши всички предходни стъпки, подхванати след експлоадирането на спора в линията Газа.

Наред с други неща, предлага се провеждането на „ загадка интервенция “, в която Съединените щати ще ударят Иран, само че ще оставят присъединяване си в това непризнато.

Обсъжда се и опцията за осъществяване на „ директни офанзиви против ирански чиновници “ от страна на Съединените щати.

Независимо какво ще се случи по-нататък, американският президент Джо Байдън е изправен пред „ едно от най-значимите решения “ за своето президентство, съгласно публицисти.

Добавяме, че в американската военна база, наречена Tower 22, има към 350 чиновници на армията и военновъздушните сили на Съединени американски щати.

На границата на Сирия и Йордания те „ извършват редица основни поддържащи функционалности “, в това число поддръжка на обединението за окончателното проваляне на ИД (Ислямска страна, терористична организация).

Онзи ден американският Бели дом популяризира изказване на Байдън, в което се споделя, че трима от военнослужещите на страната са починали и „ доста “ чиновници на силите за сигурност са били ранени заради офанзива на БЛА.

По-късно Централното командване на Съединени американски щати заяви, че вследствие на това са ранени 34 военни, осем от които са евакуирани.

Тогава формалният представител на йорданските управляващи, министърът на връзките Муханад ал-Мубайдин, отхвърли изказването на Байдън, че американските военни са били атакувани на територията на кралството.

Той съобщи, че базата се намира в сирийския район Ал-Танф, покрай границата с Йордания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР